700+ boeken

De uitdaging van de “dikke” boeken. Om de een of andere rede komt deze regelmatig boven drijven. Het is telkens weer een leuke uitdaging en een training van het uithoudingsvermogen.Dit zijn 4 boeken die beantwoorden aan deze criteria. ( Nouja het vuur va de draak heeft 1 p tekort maar dat zie ik door de vingers)
Voor mij zijn deze boeken een compleet andere leeservaring. De verhalen worden meer uitgesponnen , meerdere verhaallijnen die door elkaar kronkelen waarvan je in eerste instantie niet weet waar ze heen gaan (soms ook nog niet aan het einde van het boek omdat het een vervolg heeft) Lijnen waar je je gedachte goed bij moet houden.
De naam van de wind is het eerste deel waar je leest hoe Kvote zijn levensverhaal verteld. Een mega slimme jongen die te vroeg wees wordt doordat zijn ouders onderzoek doen naar de verkeerde wezens. Het struggelen van deze knaap om in leven te blijven. Zijn doel om naar de universiteit te gaan waarvoor hij eigenlijk ook weer te slim is . Het doorlopen van zijn eerste jaren waarin hij ook de sympathie ( magie ) leert kennen en gebruiken. Maar tijdens deze vertelling staat het huidige leven niet stil. Hij heeft zich kunnen verbergen in deze kleine gemeenschap maar zijn verleden haalt hem toch weer in. Het verhaal is in een verhaal weergegeven. De schrijfstijl is beeldend en neemt je mee. Naar zo een verhalenverteller kan ik uren luisteren (of lezen in dit geval). De nadruk ligt wel echt op het leven van Kvote. De andere personages krijgen wel hun plaats maar zijn minder uitgewerkt. Owv de opzet is dit ook niet storend. Want Kvote verteld zijn verhaal.
Ik ben Pelgrim is dan weer een thriller en een die me vanaf de eerste pagina in zijn greep had. Een geheime agent die op zoek gaat naar een lone wolf. Maar ook de ideeën en de acties van de lone wolf krijg je mee. Waarom iemand een aanslag zou kunnen pegen. Is het helemaal realistisch ? Ik hoop van niet. Want dan zijn de gevolgen desastreus. Maar ook hier is plaats om geschiedschrijving op te nemen. De recente geschiedenis en hoe deze zou hebben kunnen gaan rond 9/11. De zijdelingse verhaallijn waar je ook steeds dieper in duikt. Verschillende personages met veel plaats voor uitdieping.
Het vuur van de draak is een boek waar ik meer uithouding voor nodig heb gehad. De cover sprak me direct aan. De queste van de speurtocht naar de witte draak. De wereld waarin het zich afspeeld wordt geweldig mooi en gedetailleerd beschreven. De schepen en gevechten tussen hen kun je zo met de juiste verhoudingen en aantal kannonen en schepen schilderen. Ze worden tot in de detail beschreven. En juist dat haalt de snelheid uit het verhaal. Het ene moment zit je vol in het verhaal en het andere sta je aan de zijlijn om heel de omgeving eens goed te bekijken . Toch neemt het verhaal je mee . Ook hier weer de verschillende verhaallijnen waarvan je nog niet weet waar ze precies uit gaan komen. Het bloed van de draken gaat hen zeker mee vooruit helpen. Op naar het vervolg dus.
De Oversteek is dan weer een thriller , in mijn beleving meer horror . Het gaat over het lot van Amy Harper. ZIj is proefpersoon 0. Samen met 12 andere heeft zij een inspuiting gekregen die hen volledig muteerd. Hier krijg je een hele lange inleiding waardoor je volledig inzicht krijgt in wat er in het verleden gebeurd is. De mutatie van Amy tot wat ze nu geworden is. Maar ook hoe de wereld er in het nu uitziet. De opbouw en de levenswijze nu ( 100 jaar later) Zijdelingse verhaallijnen zijn er minder omdat je dit kan lezen in het vervolg .

Voor mij zijn deze boeken een compleet andere leeservaring. De verhalen worden meer uitgesponnen , meerdere verhaallijnen die door elkaar kronkelen waarvan je in eerste instantie niet weet waar ze heen gaan (soms ook nog niet aan het einde van het boek omdat het een vervolg heeft) Lijnen waar je je gedachte goed bij moet houden.Maar dat maakt het als afwisseling juist zo leuk.
Ook in de nabije toekomst staan er nog enkele op het programma. En zoals je het doet met een marathon moet je deze ook inplannen. Nu weer even wat korte sprintjes trekken .

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: