Een meeslepend debuut

 

n22

N.22 door Joyce Roele

Uitgeverij: Godijn Publishing

Aantal pagina’s: 316

ISBN: 9789492445235

 

 

 

Kate beschikt over een helende eigenschap en wordt daardoor al twee jaar lang, door de overheid, opgesloten. De overlevingsregels die zij van haar moeder heeft meegekregen , houden haar in leven, maar zorgen er ook voor dat ze van binnen langzaam wegkwijnt. Ze heeft de hoop opgegeven om ooit nog vrij te zijn en wanneer zij wordt overgeplaatst naar laboratorium Mentha verwacht ze niet lang meer te leven. Een onverwachte ontmoeting zorgt voor een verrassende wending in haar anders zo eentonig bestaan.

Alexander en Lena zijn op zoek naar hun beste vriendin Kate. Alexander is er van overtuigd dat het zijn schuld is dat de gave van Kate is ontdekt en hij zet alles op alles om haar te bevrijden. De zoektocht zit vol gevaren en keuzes die ze nooit verwacht hadden te hoeven maken.

Is het laboratorium het eindstadion voor Kate? Of weet zij met behulp van haar vrienden te ontsnappen uit deze nachtmerrie?

N.22 is het debuut van de 17-jarige Joyce Roele uit Hoorn, en wat voor een. Wauw.

Vanaf de eerste pagina’s word je in de gedachte van Kate meegenomen. Het weet mij te betoveren en laat me niet los. Alle gedachten en gebeurtenissen beleef je zelf. Het is vanuit 2 ik perspectieven geschreven. Alle gedachte,gevoelens van Kate en later ook van Alex nemen bezit van je.

Het beklemmende gevoel van het laboratorium, het eerste stapje om contact te leggen met een andere persoon en het los moeten laten van de leefregels van haar moeder. Dit beleef je stap voor stap.De spanning en vooral het verliezen van haar kracht, het willen blijven vechten maar het steeds minder goed lukken blijven je achtervolgen.

De beschrijving van de omgeving blijft wel heel sec. Alles is gericht op het weergeven van de emoties en je komt enkel vaag iets te weten over de omgeving waarin het zich afspeeld.

Als je de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi leuk vond is dit absoluut een must-read.

5  sterren

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: