Magische verhalen

auteur:Eva Moraal, Jen Minkman, Vanessa Gerrits, Marijke Jansen, Rianne Werring, Deborah Elisabeth, MAsha Schoonakker, Daniëlle Dijkstra, ISabel Peters

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Aantal pagina’s: 316

Negen Young adult paranormal-verhalen van eigen bodem. Dit is de eerste zin op de achterkant van het boek. Voor mij is deze zin alvast een must buy. Verhalen van verschillende schrijvers in onze moedertaal geschreven. De manier om in 1 boek 9 x kennis te maken met verschillende schrijfsters.

En …. het was de moeite.

Het boek begint met de Lazarusprijs van Vanessa Gerrits en haar kende ik al van tweedehands vleugels. Hierdoor was ik zeer nieuwsgierig. Ze heeft me niet teleurgesteld enkel nog nieuwsgieriger gemaakt naar een vervolg. Delani en haar vrienden gaan op een avond een familie bespioneren dewelke de lazarusprijs betaald hebben. Ze verliest de verrekijker van een vriend en moet de dag erna terug. Ze maakt kennis met de zoon des huizes en wordt verliefd….. maar hoe ga je hiermee om. Echt een begin voor een hele nieuwe serie.

Silvanima van Isabel Peters is de volgende. Silvanima zijn woudgeesten. En Silva maakt kennis met hen in een magisch bos. Het vrehaal stelt de ontbossing op een zeer aangename manier aan de kaak.

Heksenzusje van Rianne Werring heeft me dan weer betoverd. Stefanie is een wees die bij een ma verblijft en zand verkoopt op straat. Zand is een stof die bij iedereen een andere krachten boven laat komen , een soort van drugs. Meerdere kinderen proberen zo te overleven. Wanneer Joost dood wordt teruggevonden wil ze alles doen om te ontdekken hoe dit is kunnen gebeuren. Ook dit zou perfect het begindeel kunnen zijn van een volwaardig boek. Want hoe gaat het leven nu verder van deze kinderen.

Jim Djinn van Eva Moraal neemt je mee naar de geest in de lamp. Hij kan bijna alles voor je doen en voor elkaar krijgen maar wanneer je ontdekt dat hij het essentiele niet kan veranderen is dit toch even slikken.

Weet je dat je hart in duizende stukjes kan breken omdat he gemaakt is van glas? Hart van goud van Mascha Schoonakker beschrijft wat er gebeurd wanneer het kapotvalt op de grond. Wat kun je doen om het te maken?HIerin kunnen de romantsche zielen onder ons hun hart ophalen.

Debora Elisabeth schreef door de sterren verbonden. Een verhaal over een tweeling die op vakantie is met hun moeder. Hun vader hebben ze nooit gekend. Het enge lastige voor Luna is dat de moedervlek op haar enkel maar blijft jeuken. Ook als ze een geweldige jongen op het strand leert kennen. OOk dit verhaal vraagt  naar mijn gevoel om een vervolg .

Vergeten van Daniëlle Dijkstra neemt je mee in de wereld van de reïncarnatie. Het eigenaardige aan het verhaal is dat je je vorige levens allemaal kan herinneren en dat niet alleen . Je komt ook steeds dezelfde mensen tegen in je volgende leven. De zoektocht naar elkaar kan beginnen.

Het Koeienmeisje van Marijke F Jansen zou zo een folklore verhaal van bij ons kunnen zijn. Een wondermooi verhaal over een geest dewelke niet door kan naar de volgende wereld.

Het laatste verhaal is Exodus van Jen Minkman. De mensheid is aan het uitsterven. Enkele wetenschappers op aarde kunnen met de laatste shuttel mee om een nieuwe kolonie te starten op Mars. Clara wacht op haar tante in de woestijn . Ze heeft een ticket en wanneer zij terugkomt kunnen ze vertrekken naar de shuttle. Opeens verschijnt er een man aan hun woning….

Sommige van deze verhalen waren een mooi afgesloten geheel. Andere hebben me dan weer doen verlangen naar een vervolg. Het was ook fijn om eens een verhalenbundel te lezen. Dit was voor mij lang geleden. En natuurlijk heb ook ik bij 9 verschillende auteurs lievelingetjes maar ik heb genoten van alle 9 .

Daarom:

Een boek met een magische cover en een betoverende inhoud. Het doet je verlangen naar een vervolg.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: