Mega stapel boeken Castlefest

 

Wauw, dit is het enige woord dat ik kan bedenken voor ons eerste kennismaking met Castlefest. Ipv een reis deze zomer hebben we ( mijn 2 dochters en ik) besloten ons onder te dompelen in deze magie. En dit was het zeker waard! 1 dagje om de sfeer is te ruiken.

Vanaf de aankomst op de parking was het genieten van de fraai uitgedoste mensen : een piraat, een goth , een heks, sprookjesfiguren, middeleeuwse klederdracht enz.

Waar we natuurlijk zeker voor gekomen waren: de boeken! Veel Nederlandstalige auteurs om kennis mee te maken, om mee te babbelen en te luisteren waar hun boeken over gaan. Maar ook om verschillende boeken mee naar huis te nemen. Dit is meer dan goed gelukt. We hebben hard moeten kiezen maar het is gelukt.

Een mooie stapel van 16 (bloos) boeken. 15 schrijvers van onze bodem en eentje valt buiten de boot maar ik lees Terry Goodkind zo graag dat ik die niet kon laten liggen.

 Stapel gekozen door mezelf

IMG_2532[1]

Maîtresse van de dood , Terry Goodkind : Luitingh-Sijthoff

1ste deel  van de Kronieken van Nicci

Nicci is een personage uit de wetten van de magie en de daaropvolgende Richard&Kahlan-romans.

Ze was ooit luitenant is het leger van keizer Jagang. Nicci wist zelfs Richard Rahl te vangen  en wilde hem bekeren naar de Imperiale Orde van Jagang. Maar het was Richard die haar uiteindelijk bekeerde. Nu de trekt ze er zelf op uit om de vrede in het D’Haraanse Rijk te versprieden . Maar dan moet ze eerst de wereldvreemde profeet Nathan uit de problemen houden.

Deze wilde ik zo graag dat hij zonder aarzelen meegenomen is .

Bestemming onbekend, Wessel de Valk : Futuro uitgevers

Wanneer er na een huiveringwekkend, schel geluid opeens een in zwart geklede man op het terras zit, besluit Iskand Bregt hem te volgen. Enkele uren later wordt hij wakker in zijn eigen restaurant in Noord-Spanje. 8 dagen lang verschijnen en verdwijnen er mensen door heel Europa. Wie is die zwarte man en wie zijn deze Reizigers?

Zij die hoort, Patty van Delft : Celtica-publishing

1ste deel in de Drägan Duma serie

Ook deze serie staat al een tijdje op mijn wishlist.

Jill wordt regelmatig geteiserd door nachtmerries over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. In de nacht van haar 16de verjaardag schiet ze wakker en ziet ze buiten de schim van een draak. Ze is ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. Via haar vaders bloedlijn blijkt ze voorbestemd te zijn om opgeleid te worden tot Drägannymare. Ze krijgt een paar dagen de tijd om te beslissen.

Schemergeest en Sluimergeest, Cocky van Dijk : Zilverspoor

2de en 3de deel van de drakenzieler.

Fenna probeert haar leven weer op te pakken en dat gaat met vallen en opstaan. Ze moet wennen aan de nieuwe staat van haar lichaam. Alles wat ze nog heeft dreigt uit haar vingers te glippen. Haar krachten slaan op hol en dan knalt alles uit elkaar.

Gille is de enige overlevende van de Kring. Hij is vastbesloten de Kring nieuw leven in te blazen stuit hij op zijn Meesters dagboek. Bijgesloten zijn 3 amuletten . Deze zijn de duistere erfenis met daarin gesloten verborgen krachten. Gille zint op wraak . Op Fenna, op de drakenburcht…..

Gebonden in Duister,Verbroken in schemer, gebonden in duister, Kim ten Tusscher: Zilverspoor

Trilogie Lilith

Lilith, een jonge en zeldzame drakenwisselaar, is als baby van haar gave beroofd door de onbuigzame profeet Kasimirh. Kasimirh zet Lilith aan tot gruwelijke daden. Als Lilith na jaren door begint te krijgen tot wat voor gruwelijk wapen haar ‘vader’ haar gesmeed heeft, besluit ze te vluchten. Maar Kasimirh laat de verwrongen relatie tussen meester en dienaar niet zomaar tot een einde komen….

 

Stapel gekozen door mijn dochters

IMG_2530[1]

Syndroom, J. Sharpe:Zilverspoor

Peter’s moeder ligt in coma en Peter’s vader is niet wie hij vroeger was. Hierdoor is Peter genoodzaakt om te stoppen met school en voor zijn zusje te zorgen. Als hij haar op een dag ophaalt uit school en ze naar het winkelcentrum rijden, gebeurt het ondenkbare. Ze worden achtervolgd. En de achtervolger is niet van deze wereld.

Voorlopers, Mirjam Hildebrand: Kluitman

Deze had Mirjam voor ons gesigneerd en meegegeven waardoor we hem op castlefest konden ophalen. Een verrassing voor mijn dochters die zeker geslaagd was!

De vijftienjarige Emma voelt zich anders: ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Emma’s vader blijkt deel uit te maken van de groep die zich Voorlopers noemen. Emma besluit mee te reizen naar Frankrijk waar de Voorlopers gevestigd zijn. Is Emma zelf ook een Voorloper?

De vrouwe van Myrdin, Cathinca van Sprundel: Scelta Publishing

Enkel in Castlefest was er een limited edition van dit boek te verkrijgen. Dus wat kiezen ze dan…

7 jaar geleden raakte Airys alles kwijt aan de Andere Wereld: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. 7 jaar lang diende ze koningin Ararod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen.

Nu is het eindelijk tijd om terug te vechten en haar prinsdom terug te winnen. De beloofde hulp komt echter in een andere vorm dan verwacht. In plaats van ten strijde te trekken tegen de Andere Wereld, wordt Airys verbannen naar het eiland Myrdin. Op dit spookeiland moet ze haar angsten overwinnen om terug te krijgen wat ze verloren is.

De legende van Toran, Joshua J.B. Telkamp: Emerald uitgeverij

1ste deel van het einde van de 6 Dynastiën

Brandon is geïsoleerd opgegroeid bij zijn malle opa in een boomwoning in het bos. Hij krijgt een eenmalige uitnodiging om zich aan te melden voor de Toran Academy voor bijzondere krachten. Op de eerste dag maakt hij al vrienden en vijanden. Gaandeweg ontdekt hij niet alleen meer over het magische eiland Toran , maar ook over wie hij blijkt te zijn en uit wat voor familie hij stamt.

Wolfsroedel, Floortje Zwigtman: luitingh-Sijthoff

Een boek met deze titel is een instant buy voor mijn jongste!

Roemenië, eind negentiende eeuw. 3 jongens ontvluchten hun dorp en zijn op zoek naar avontuur. Ze sluiten zich aan bij een roversbende. In een verlaten klooster ontdekken ze het graf van prins Vlad Tepes, ook wel bekend als Dracula. Kort daarna duikt er een schaapsherder op , die verteld over oorlogen uit een bloederig verleden. Ze laten zich meeslepen in een spiraal van geweld en worden ze wolven.

De heer van het woud, de zieke magiër en de godenwereld, Ian Laverman: Zilverbron

Trilogie: de kronieken van magie

Tijdens haar eerste opdracht als magiër krijgt Delia een visioen. Ze ziet de godenwereld, waar een vergeten god de eeuwenoude bron van magie verwoest? De bron vraagt Delia om haar te redden.

De raad besluit een gezelschap van krachtige magiërs op de been te brengen om de vergeten god tegen te houden. Als eerste moeten ze de beruchte magiër Dillon vinden, die als enige de weg naar de godenwereld kent. Delia twijfelt of ze hem kan vertrouwen. Zal Dillon de magiërs helpen of zal hij het einde van de queeste betekenen.

Zoals je ziet 16 boeken zijn een hele stapel maar ze zullen hier allemaal meerder keren gelezen worden. En dit is weer een leuke uitbreiding van onze familiebibliotheek.

Hopelijk zit er ook voor jou eentje bij voor op je wishlist of welke heb je al gelezen? En wat vond je ervan?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: