Oh my bookathon

Van 10 tem 15 augustus was het de readathon van Oh my Books. Aangezien ik nog niet veel aan een readathon heb meegedaan heb ik me direct ingeschreven. Het geluk wilde dat dit net nog in het staartje van mijn vakantie viel. En omdat we toch een leesfamilie zijn moest “de rest” er ook aan geloven. Maw dochter, zus en nicht dan ook maar ingeschreven. Zo konden we er een fijn familiegebeuren van maken.

Het begon al met het opstellen van de TBR. Omdat we met z’n 3 toevallig samen waren hebben ze de koe bij de hoorns gevat en voor ieder een TBR bij elkaar gezocht. Tijdens deze zoektocht kwamen we op het lumineuze idee om dan ook maar direct een leesmiddag in te bouwen. Zo gezegd zo gedaan. Een leesmiddag werd op vrijdagmiddag georganiseerd.

Donderdag was voor mij geen goede leesdag. Owv diverse bezoeken langs verschillende ziekenhuizen was het pas avond tegen de tijd dat ik mijn boek kon vastpakken. De maîtresse van de dood van Terry Goodkind was ik begonnen voor de readathon maar het boek wegleggen was echt geen optie dus die moest eerst uit. En dan is dat natuurlijk een pil van meer dan 500 blz. Niet dat ik klaag want ik heb ervan genoten. Nu is enkel de vraag telt hij dan wel of niet mee met de challange…

lees

Vrijdag was er een leesmiddag ingepland en had ik voor de rest ook geprobeerd tijd vrij te houden om te lezen. We zaten ’s middags uiteindelijk met 5 bij elkaar met de benodigde chips en fris. En als afsluiting zelf pizza maken. We hebben gelezen maar ook zeker gelachen. Eigenlijk een leuk idee om af en toe te doen. Eens overleggen met de rest dus… Die dag heb ik de maitresse van de dood en Levana van Marissa Meyer uitgelezen.

Zaterdag was het weer hetzelfde rondje als donderdag dus van lezen is niet veel gekomen.Maar wel een begin kunnen maken met Alarmfase Rood van Tess Gerritsen.

lees2
Instagram Challenge dag 3
Zondag was er weer een beetje meer rust. Na al het lezen en het rondrijden moest er nu toch wel dringend wat huishouden gedaan worden. De enige oplossing is dan huishouden afwisselen met lezen natuurlijk. Gelukkig was ik in de avond thuis dus heb daar even een fameuze leessprint ingebouwd.

Maandag was dan weer een tegenvaller met de leessprint in de voormiddag. Tussen alle andere dingen door heb ik dan toch alarmfase rood uit kunnen lezen. Volgende boek op de TBR is een recensie exemplaar: Slangenkuil van Pepper Kay. Deze is niet heel dik 220p. Dus ik dacht dat die misschien nog wel zou lukken voor dinsdagavond.

Dinsdag was weer een dag van rondrijden. Tussendoor toch nog even naar mijn blog kunnen kijken. Woensdag is mijn eerste werkdag na mijn vakantie dus was het nodig om ook daar even aandacht aan te besteden. Ook deze dag is geen leessprint gelukt.

lees1

Het was een leuk. Af en toe heb ik de leessprints mee kunnen doen. Soms kwam mijn dochter gezellig bij me in de bank zitten hiervoor. Ik ben tevreden met hoeveel ik heb kunnen lezen. De challenge heb ik niet gehaald maar elke uitdaging hoef je niet te halen. De uitdaging was deze ook te durven loslaten. 4 boeken vind ik toch al zeker de moeite!

De instagram challenges waren ook leuk om over na te denken. Enkel ook dit is niet elke dag gelukt. Maar toch even met de boeken in de weer en kijken welk boek waarvoor kan dienen.

Mijn dank aan oh my books. Volgend jaar doe ik zeker weer mee.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: