Wanneer alle alarmen af gaan

roodAlarmfase Rood van Tess Gerritsen

Uitgeverij: The House of Books

Aantal pagina’s:357

ISBN: 9789044350364

 

Een 4-koppige bemanning bereidt zich voor op een ruimtereis. Emma Watson is de arts van het team. Jarenlang was dit de gezamenlijke droom van haar en haar man Jack McCallum. Een niersteen maakte voor Jack een einde aan deze droom en het begin van het einde van hun huwelijk. De scheidingspapieren kunnen dan ook elk moment aankomen.

Wanneer de vrouw van een van de astronauten van de ISS een ongeluk krijgt en in levensgevaar is, krijgt Emma de kans van haar leven om hem te vervangen. Haar missie verandert snel in een nachtmerrie. Een van de bemanningsleden wordt ziek en sterft kort daarna. Er is een ziekte uitgebroken waarvan ze de oorzaak maar niet kan achterhalen. De race tegen de klok begint, dit zowel in de ruimte als op Aarde. De bemanning van de shuttle heeft de terugreis niet overleefd en een voor een sterven de astronauten aan merkwaardige symptomen. Alles wordt uit de kast getrokken om de oorzaak te achterhalen en een remedie te vinden. Ook Jack mengt zich hierin. Kunnen ze samen de oorzaak en de remedie gevonden krijgen? En hoe krijgen ze deze dan op tijd in ISS….

Het boek is opgedeeld in verschillende grote blokken. Hierdoor krijg je een goed besef van het tijdskader. Deze blokken zijn dan weer verdeeld in korte hoofdstukken. Hoofdpersonages zijn Emma en Jack. Hun verhaal krijgt vorm tijdens het lezen. Ook de politieke en technische achtergronden krijgen ruim de aandacht. Het einde der tijden door een ziekte is het hoofdthema.

Tess Gerritsen slaagt erin om spanning en technische uitleg op een aangename wijze te combineren. Natuurlijk lees je vakjargon maar deze is niet storend. Het is angstaanjagend om je voor te stellen dat dit ook werkelijk kan gebeuren. Het ergste is dan nog dat als dit scenario zich voordoet we er nooit iets van zullen weten. Hierdoor krijgt het verhaal een extra dimensie.

Voor mij was dit de eerste kennismaking met Tess Gerritsen en hij was zeer aangenaam en voor herhaling vatbaar!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: