De zoektocht naar Het patroon

het patroon1Het patroon door Wessel de Valk

Uitgeverij: Futuro uitgevers

Aantal Pagina’s: 199

ISBN: 9789492221650

 

De wijnhandelaar Osman Fissler denkt zijn verdwenen familie, na 15 jaar, terug te zien in de immense shopping mall Mah Boon Krong in Bangkok (Thailand). Het weerzien is kort en mysterieus en Fissler blijft vol vragen achter.

De gebeurtenis staat op zichzelf. Ook Shaun Doran, een klasgenoot van zijn dochter Korsten, blijkt rond dezelfde periode in rook op te zijn gegaan. Het is de start van een fascinerende, mysterieuze zoektocht die zich afspeelt in 6 landen.

Al snel blijkt dat het heden en het verleden niet alleen ondoorzichtig samenhangen, maar ook meerdere versies kennen. Wat is de waarheid? Wie is degene die hij zegt te zijn daadwerkelijk? Welke werkelijkheid is de echte?

Het patroon is een vervolg op Bestemming onbekend. We maken een sprong in de tijd en alle 5 hebben hun leven los van elkaar weer opgepakt. Maar opeens ziet Osman zijn verdwenen vrouw en dochter in een glasraam, ziet Zoë een jongen op een brug en is Iskander aanwezig op een begrafenis…. Elk van hen ervaart een non-lokale ruimte. Deze non-lokale ruimte kennen we uit het vorige deel. Maar …. Hun actie lijkt het patroon in gang te hebben gezet. Is dit het gevolg van hun sprong met 5 ? Kunnen zij hier invloed op uitoefenen of enkel ondergaan?

Ook nu zit je direct in het verhaal. Je voelt de spanning en het verdriet dat Osman nog steeds heeft hoewel het al zolang geleden is.Je vraagt jezelf af: Wat is er toen gebeurd? Waar zijn ze? De vertelwijze is weer beeldend. De werking van dit patroon is deze keer de zoektocht van de groep. De bedenkingen en lichte wrijvingen onderling komen goed tot uitdrukking. Het plot is een quest en elke quest is anders. Een zoektocht dewelke ook nu fijn is om te lezen . De scifi elementen maken dat het geheel origineel. Hierdoor wordt het een ander boek dan menig ander. Alles valt na verloop van tijd op zijn plek en familieraadsels worden opgelost. Ook dit keer weet Wessel de Valk je te overtuigen.

Voor mij een boek wat me bij de les hield. Fijn om uitgedaagd te worden!

 

Met dank aan Futuro uitgevers voor het recensie exemplaar.

 

 

 

Advertentie

2 gedachten over “De zoektocht naar Het patroon

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: