Trilogie Drakenzieler

drakenzieler.jpgDrakenzieler van Cocky van Dijk

Spiegelgeest, Sluimergeest, Schemergeest

Uitgeverij: Zilverspoor

Aantal pagina’s: 353 ,399, 257

ISBN: 9789490767679, 9789463080019, 9789463080569

 

Deze keer de volledige trilogie van Cocky van Dijk in 1 artikel. Waarom ? Omdat ik deel 1 ondertussen 2 x gelezen heb en na deel 2 niet kon stoppen met lezen dus….. deel 3 maar direct vastgepakt heb.

Achterflap 

Naast de ‘lege vallei’, de sterftegrond van de Draken, staat de Drakenburcht. Hier wordt elk jaar een Proeve gehouden. Fenna doet dit jaar een poging en slaagt. Tijdens haar opleiding blijkt ze uitzonderlijk sterk te zijn en wordt ze geselecteerd om Drakenzieler te worden.

Wat Fenna niet weet is, dat de Drakenburcht en het Koningshuis achter de schermen jacht maken op een mysterieuze groepering die zichzelf ‘de Kring’ noemt. In deze samenleving, waar Draken en mensen al honderden jaren in harmonie samenleven, slacht de Kring op gruwelijke wijze de ene draak na de andere Draak af en steelt hun zielen.

Het verraad bereikt dan ook de Drakenburcht. Tijdens een gevaarlijk ritueel wordt Fenna in de val gelokt. Ze weet echter met haar geest vast te klampen aan de ziel van haar monsterlijke belager.

Fenna kan niet meer gered worden, dat beseft ze. Maar ze kan in de haar nog resterende tijd wel van doorslaggevend belang zijn in de komende strijd. Helaas blijkt de tegenstander vele malen sluwer dan gedacht.

In 2014 kocht ik het eerste deel van deze serie en volgde de eerste kennismaking. Vele jaren zijn verstreken en op Castlefest kocht ik de 2 volgende delen en was de trilogie compleet. In januari had ik het eerste deel terug herlezen en wist weer waarom .

Originele invalshoek

Cocky brengt fantasy op een andere wijze. De insteek en het plot van dit verhaal is zeer origineel. Het overlijden van Fenna wat geen overlijden is omdat ze zich nog juist kan hechten aan de ziel van de Witte, de Drakenzieler die langs de schemerwereld de zielen van de Draken overbrengt en de Kring geeft een heel andere invalshoek dan zijn soortgenoten. Cocky weet ook deze verschillende “werelden” zo te omschrijven dat je het gevoel hebt er middenin te staan. De hartslag van de moeder : je voelt deze in je oren kloppen. Hierdoor voel je de overgangen en leer je met Fenna mee. De ontluikende liefde tussen haar en Aron beleef je mee maar ook het verdriet wanneer het noodlot toeslaat laat je een traantje wegpinken.

Verrassende wendingen

Cocky weet je in het eerste deel te boeien en dit zet ze duidelijk verder in de volgende 2 delen. De spanningsbogen blijven zich opbouwen en het loopt telkens net anders dan verwacht. Er wordt hulp ingeschakeld van andere Drakenburchten om Fenna haar opleiding te kunnen laten verzetten. Maar nu blijkt het verraad van binnenuit veel groter te zijn dan verwacht. Dit bouwt zich zo op dat je aan het einde van het tweede deel echt gewoon verder wilt lezen. In elk deel blijft Cocky je verrassen. Sommige dingen zie je van ver aankomen en lopen dan toch weer helemaal anders, zoals de samenvloeiing van mens en draak. Zo wordt er naar het einde van de trilogie toegewerkt en vervelen deze 1000 pagina’s geen moment.

Voor mij een serie die ik zeker nog eens ga herlezen.

Spiegelgeest: ****

Sluimergeest: ****

Schemergeest: *****

 

Advertentie

Een gedachte over “Trilogie Drakenzieler

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: