Een snee in je arm verandert heel je leven.

drakenbleodDrakenbloed van Pepper Kay

Uitgeverij: Futuro uitgevers

Aantal pagina’s: 216

ISBN: 9789460860539

 

Achterflap

Het bloed van de draak is heet als vuur en dringt via de snee die de nagel heeft veroorzaakt Tessa’s lichaam binnen. Ze voelt hoe het vuur zich als een koortsaanval door haar hele lijf verspreidt.

De confrontatie met de draak vormt het begin van een reeks gebeurtenissen waar Tessa geen invloed op heeft. Ze komt terecht in een andere wereld. Een wereld met magie. De mensen die ze daar ontmoet, proberen haar een taak op te dringen. Iets waar Tessa niets van wil weten. Het enige wat zij wil, is naar huis om haar leven als archeologe weer op te pakken.

Gaandeweg wordt het Tessa echter duidelijk dat ze geen keus heeft. Er is geen weg terug. Ze wordt in een bepaalde richting gedwongen en zal de strijd moeten aangaan. Een strijd op leven en dood.

Een archeologe reist naar een parallelle wereld

Wanneer we kennismaken met Tessa is ze een archeologe en mag ze aan het werk in de piramide van Cheops. Ze ontdekt een deksteen vol met hiërogliefen. Tussen de tekens ontdekt ze het symbool van een draak. Wanneer ze deze aanraakt treedt alles in werking.

Eenmaal wee degene die de tijd laten verstrijken.Tweemaal wee degenen die de tekenen veronachtzamen. En driemaal wee degenen die hun verantwoordelijkheid niet nemen.

Pepper Kay begint in drakenbloed met de bouw van een nieuwe wereld. Het is haar eerste boek van een nieuwe serie. De overgang van het hier en nu naar Medinië heeft ze mooi gebracht. Het ongeloof van Tessa wanneer ze zich opeens in deze nieuwe wereld met magie bevindt is zo gebracht dat je in haar plaats mee verontwaardigd bent. Hierna maak je stukje bij beetje kennis met de andere personages. Lennert, Nadia,Berto en Ardant maken dat je verder wegzinkt in het verhaal.

Waar een queste is, is een kwade macht in het spel. Zo ook hier. De Meester wil alle werelden veroveren en enkel Tessa kan hem tegenhouden.In een boek met als titel drakenbloed verwacht je een band met een draak en deze verwachting wordt ruimschoots ingelost.

Drakenbloed bestaat uit 56 overzichtelijke hoofdstukken. Je leest vlot door van het ene hoofdstuk naar het andere. Just one more chapter is helaas soms niet mogelijk owv de spanning. Je wilt steeds verder lezen. Pepper Kay heeft een schrijfstijl die mij aanspreekt en weet te boeien. Hierdoor was het boek dan ook snel uit.

Conclusie

Drakenbloed is een mooi begin van een nieuwe serie. Het leest vlot en voor je het weet is het boek uit. Ik ben benieuwd naar het tweede deel drakenspoor.

Sterren : ****

 

Wanneer je meer wilt lezen over draken, klik dan zeker hier:

Als draken tegen je spreken

Lilith: Verbroken in Schemer

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Een snee in je arm verandert heel je leven.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: