Volg het spoor van het drakenbloed

Drakenspoor 1Drakenspoor van Pepper Kay

Uitgeverij: Futuro uitgevers

Aantal pagina’s: 217

ISBN: 9789492221629

 

Achterflap

De villa waar Chris van Toorop is opgegroeid, moet wegens omstandigheden worden verkocht. Samen met zijn halfzus Felice gaat hij aan de slag om de inboedel te inventariseren en een veilig te organiseren voordat de makelaar ermee aan het werk gaat. Het leidt zijn aandacht een moment af van de angst om net als zijn ouders ten prooi te vallen aan een ongeneeslijke ziekte.

Tijdens het leeghalen van de zolder vindt hij de verzameling drakenbeeldjes van zijn moeder en een loden kistje. Het kistje intrigeert hem mateloos en hij neemt het mee naar huis. Vanaf dat moment wordt hij geplaagd door vreemde dromen en kan hij realiteit en fictie bijna niet meer uit elkaar houden. Zijn vrienden beginnen hem te ontlopen en de eenzaamheid wakkert zijn angsten verder aan. Dan gebeurt er iets wat zijn hele leven op zijn op zet. 

Zo anders dan verwacht

De beginopzet lijkt in eerste instantie op een variatie op het thema van drakenbloed. Het thema in veel fantasyboeken is een kwade macht wil een bepaalde wereld veroveren en de hoofdpersoon moet dit tegenhouden. Omdat ook dit boek begint vanuit onze wereld lijkt het de eerste bladzijden een herhaling maar daar kom je snel genoeg achter dat je je daarin dus volledig vergist. Pepper wist mij op het verkeerde been te zetten in het begin.

Juist in onze wereld gaat het plot aan het rollen. Wanneer Chris een loden kistje vindt op zolder. Tessa ( de moeder van Chris ) zit in een verzorgingstehuis en kan hem kort waarschuwen . Hierdoor komen er vragen op bij zowel Felice en Chris … Waarom zagen ze hun moeder soms in tranen op bed zitten met een groen drakenbeeldje in haar hand? En waarom praatte ze ertegen? En dan verschijnt er opeens Otto Dekkers maar wat is zijn relatie tot Tessa?

Laat het boek aan niemand zien en als het niet anders kan, moet je het vernietigen

Doorheen het verhaal voel je Chris steeds verder afdrijven. De verwarring neemt langzaam de overhand. Wie is nu wie en welke rol speelt deze persoon? Wanneer er dan werelden in werelden komen te zitten, is het als lezer ook moeilijk om het overzicht te behouden. En wanneer deze verwarring het grootst is, komt de overgang naar het ontwarren van de kluwen. Ferida komt ten tonele en helpt Chris duidelijk te krijgen wat er aan de hand is. Waar vraagt iedereen nu om? Iedereen wil iets van hem maar hij heeft geen idee wat. Hierdoor ontwikkeld Chris verder naar een man met een duidelijke visie. Zijn vastberadenheid om door te zetten en niet voor de makkelijkste weg te kiezen is de rode draad. Je krijgt inzicht in de gedachten van Chris. Hoe hij alles ervaart. Hierdoor wordt hij een levensechte figuur.

De schrijfstijl van Pepper kan ik zeker waarderen. Het boek is onderverdeeld in 44 hoofdstukken. Hierdoor kun je de draad steeds gemakkelijk oppakken. Tijdens het lezen krijg je een beeld van hoe de plaatsen er uit zien waar Chris terechtkomt zonder dat er in detail getreden wordt. Het eerste deel van het boek gaf me meer het gevoel van een thriller met fantasy-elementen terwijl het nadien een fantasyboek met thriller-elementen werd.

Conclusie

Drakenspoor is een fantasyboek met veel thrillerelementen. Het wist me te verrassen door wendingen die ik niet voorzien had. Het boek leest vlot en weet je aandacht vast te houden

Sterren ****

Met dank aan Futuro uitgevers voor het recensie-exemplaar.

 

Meer over draken:

Drakenbloed

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: