Als alle draken tegen je spreken. Wat doe je dan ?

patty van DelftZij die hoort van Patty van Delft

Uitgeverij: Celtica publishing

Aantal pagina’s: 400

ISBN: 9789491300240

Achterflap

Bloed tegen de achterruit… De nachten van Jill worden regelmatig geteisterd door een nachtmerrie over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. Haar vader heeft ze nooit gekend.

In de nacht van haar zestiende verjaardag schrikt Jill wakker. Ze gaat naar het slaapkamerraam en ziet buiten een schim van een draak! Ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet de Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. In de Parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden.

Jill blijkt door haar bloedlijn van vaders kant voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot Drägannymare. Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen.

Verward blijft ze achter. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten en de overstap maken naar het onbekende Drägan Duma?

Hoge verwachtingen 

Deze achterflap nodigde mij al uit om het boek te lezen. Het belooft een spannend boek te worden met mens en draak in de hoofdrol. Deze verwachting maakt hij ook ten volle waar. Je leert Jill eerst kennen in de huidige wereld waar ze met enkele andere tieners in een kraakpand woont. Door een baantje in een boekenwinkel kan ze overleven. Jacco, Nina en Jill hebben een goede band. Wanneer hun huis aangevallen wordt door Morbiden besluit ze hen dan ook mee te nemen naar Drägan Duma.

Veel aandacht voor de opbouw van Drägan Duma

Patty van Delft grijpt deze gebeurtenis met 2 handen aan om deze parallelle wereld op een originele wijze voor te stellen. Samen met Jill voel je je midden in deze nieuwe wereld getrokken. Uit alles blijkt dat hier zeer veel aandacht aan besteed is. Dit tem een verklarende woordenlijst en vertaalde teksten uit de “oude taal” . Hierdoor kun je je direct in deze wereld inleven en krijgt de wereld een diepgang.

Wat als jij moet beslissen over leven en dood

Jill krijgt veel nieuws te verwerken maar leert vooral over zichzelf en haar krachten doorheen het verhaal. Ze wordt genoemd in een profetie en is degene die op een of andere manier beslist over leven en dood. Ze moet zelf nog uitzoeken hoe. Wanneer Libertalia uit het ei komt is er direct een band voor het leven.

Ook over de andere karakters : Nina, Jacco, Skylar, Rune,… maken samen met haar een hele ontwikkeling door. Zij worden ook uitgediept en je leeft dan ook direct ook met hen mee. Elk hun achtergrondverhaal krijgt zijn plaats.

Patty van Delft weet dit eerste deel te brengen in 25 hoofdstukken. Zij die hoort is het eerste deel van de serie van Drägan Duma. Ze weet ook via de grafische vormgeving in 1 oogopslag duidelijk te maken wie wat zegt. En wat zijn de pagina’s glad ! Je begint ze spontaan te strelen.

Conclusie

Patty van Delft heeft zen hele mooie en tot in de detail uitgebouwde wereld gecreëerd . Vanaf de eerste bladzijde leef je met Jill mee. Je wilt het in 1 keer uitlezen. Dit eerste deel is voor mij een bevestiging dat ik de hele serie absoluut wil lezen . Het is een bevestiging van mijn buikgevoel. Daarom 4,5 ster !

 

 

Advertentie

3 gedachten over “Als alle draken tegen je spreken. Wat doe je dan ?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: