Welk bloed wil jij?

het vuur van de draakHet vuur van de draak door Anthony Ryan

Uitgeverij : Luitingh-Sijthoff

Aantal pagina’s: 699

ISBN: 9789024573547

 

 

Achterflap

Al Decennialang worden de landen van de IJzerschip Handelsmaatschappij verdedigd door bloedgezegenden – mannen en vrouwen die in staat zijn de krachten uit het bloed van wilde draken te sturen. De loyaliteit van elitespionnen en huurmoordenaars hebben ervoor gezorgd dat de Handelsmaatschappij nu een van de grootse machten in de wereld is.

Maar er dreigt een crisis. De Drakenbloedlijnen worden steeds zwakker, en een oorlog met het Corvantijnse Keizerrijk lijkt onvermijdelijk. De enige hoop voor de Handelsmaatschappij ligt in de mythe van een legendarische Witte Draak wiens krachtige bloed misschien wel het tij van de oorlog kan doen keren – als hij al bestaat.

De taak om dit legendarische beest te vinden, ligt in de handen van Cleemond Torkreek, een kruimeldief en ongeregistreerde Bloedgezegende. Cleemond heeft door de jaren heen een hoop kostbare zaken in zijn handen gehad (veel daarvan illegaal), maar niet zoiets waardevols als de toekomst van de complete IJzerschip Handelsmaatschappij.

Met het vuur van de draak begint Draconis Memoria een nieuwe serie van Anthony Ryan. Hiermee zet hij een compleet andere originele wereld neer. Een wereld waarin het bloed van draken gedronken kan worden en dan een bepaalde kracht genereert bij de bloedgezegenden.

Blauw voor de geest.

Groen voor het lichaam.

Rood voor het vuur.

Zwart voor de kracht.

Het begin van het boek is vrij warrig. Je wordt er als lezer direct ingesmeten en leert op korte tijd veel namen en begrippen kennen. Heel veel informatie komt op je af dewelke je niet direct kan plaatsen. Het is een grote puzzel die langzaam maar zeker vorm krijgt.3 grote verhaallijnen komen langzaam bovendrijven.

Wanneer de verhaallijnen duidelijk worden komt er ook een versnelling in het verhaal. Ryan bouwt spanning op maar laat deze dan weer stilvallen door alles tot in de detail te beschrijven. Dit haalt regelmatig de vaart uit het verhaal. Hoewel je ook na deze gedetailleerde weergave niet kan stoppen met lezen.

Van de andere kant is het uitdagend om te lezen. De hoofdpersonages worden levendig en geloofwaardig neergezet. De politieke spanningen en de queste van de Witte Draak nemen je mee in deze wereld. De gevechten worden gedetailleerd beschreven waardoor het soms wat bloederig is. Hierbij vliegen de ledematen in het rond en wordt er niemand gespaard.

Conclusie

Het boek was een uitdaging. Een schilder kan er zo een spannend beeldverhaal van maken na dit gelezen te hebben. De verhaallijnen zitten mooi in elkaar al weet je aan het einde nog niet waar ze allemaal naartoe gaan. Juist omdat het anders is dan alle andere verhalen heb ik het graag gelezen. Het eindigt met een geweldig uitnodigende zin voor het vervolg….

Sterren: ****

 

Indien je graag meer wil lezen over draken, lees dan zeker dit:

TBR oktober

Lilith: Verbroken in Schemer

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: