Speels en leerrijk

bullet journalBullet Journal de handleiding van Kelly Deriemaeker

Uitgeverij: Horizon

Aantal Pagina’s: 128

ISBN: 9789492626295

 

 

Enkele weken geleden schreef ik over het plannen van 2018 : To bullet journal or not to bullet journal. Natuurlijk ben ik verder gaan zoeken naar wat de mogelijkheden precies zijn dmv YouTube en Pinterest. Maar tijdens een bezoek aan de boekhandel ( het zou eens niet zo zijn) kwam ik ook dit boek van Kelly Deriemaker tegen. Het leek me het ideale naslagwerk dus die moest mee.

Opvallende bladindeling

Het eerst wat opvalt als je het boek opent is dat de bladverdeling compleet anders is dan je gewoon bent. De tekst loopt niet door over de volledige breedte maar is verdeeld is soms 2 en soms meer kolommen per blad. Er is ook gespeeld met de lettertypes/ de titels en de kaders rond de titels. Hierdoor krijg je dan ook zonder het te lezen al ideeën. Je kan veel uitleggen maar een beeld zegt vaak sneller iets.

Het boek is onderverdeeld in 6 grote blokken met telkens een verdere uitleg over de  opbouw voor je eigen bullet journal. Het leuke is ook dat je op verschillende plaatsen oefenblz hebt om zelf direct na te denken hoe je het zelf zou zien en om te oefenen.

Zoeken naar je eigen stempel

Rode draad is toch zeker dat je je journal in moet richten hoe het voor jou werkt . En  … fouten maken hoort daarbij. Anderen kunnen mooie journals hebben met doodels ed maar dit hoeft voor jou niet te werken.  Het belichten van de verschillende werkwijze maakt het ook interessant. Ook krijg je een beeld van wat je nodig kunt hebben hiervoor. Dit kan enkel een zwarte pen en een lat zijn tot aan stiften, stickers, tape en alles wat je je maar kunt bedenken.

De globale opzet van de index, future log, monthly , weekly en daily komen aan bod alsook de collecties trackers ed . Hoe ga met dit allemaal om en hoe hou je hier rekening mee met je bladzijde…… En nog belangrijker wat willen al deze benamingen nu eigenlijk zeggen.

Conclusie 

Het lezen van dit boek bezorgt je veel inspiratie en dit zeker als beginner. Elke journal is een werk in ontwikkeling. Elke maand leer je meer wat wel en wat niet werkt. Elke nieuwe journal zal met deze kennis opgemaakt worden. Dit is een zoektocht waarop je uitgenodigd wordt. Ik heb dan ook met veel plezier mijn eerste stapjes gezet….

Advertentie

Een gedachte over “Speels en leerrijk

Voeg uw reactie toe

  1. dit lijkt me een super boekje. Ik betrap me er op dat ik telkens hetzelfde doe in mijn bujo omdat ik de voorbeelden op Pinterest voor het overgrote deel te ingewikkeld en te uitgebreid vind. Misschien kan ik hier dan wel wat inspiratie in vinden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: