Bondgenoten & Verraders

Bond 1.jpgBondgenoten & Verraders door Patty van Delft deel 2 van Drägan Duma

Uitgeverij: Celtica Publishing

Aantal pagina’s: 325

ISBN: 9789491300363

 

Achterflap

In de strijd om vrijheid komt het verraad van binnen….

Na de laatste afgeslagen aanval van de Morbiden is hun meester furieus. Nieuwe plannen om de macht over te nemen worden gesmeed.

Met de overstap naar Drägan Duma is Jill ontsnapt aan haar roerige bestaan op aarde. Ze durft weer voorzichtig te genieten van het leven, maar al snel breken er duistere tijden aan op de parallelle wereld.

Jill lijkt aangewezen om de leidster van Dragon Stone op te volgen, maar is zij wel Zij Die Hoort, zoals beschreven in de profetieën? Een wijze van het Woud verteld haar over een verrader tussen de mensen die zij net geleerd heeft te vertrouwen. Wie in haar omgeving spant er samen met de vijand?

De strijd tegen de Soulsnatcher en zij Morbiden barst in alle hevigheid los en onwaarschijnlijke bondgenootschappen moeten worden gesloten om deze oorlog te kunnen overleven.

Een spannend vervolg.

In het eerste deel : Zij Die Hoort hebben we kennis gemaakt met Jill en via haar de wereld van Drägan Duma leren kennen. Niet alleen de andere magiërs en drägannymarai maar ook de draken hebben we leren kennen. Een nieuw personage doet zijn intrede: Dash de Scaleless.

Soms heeft een tweede deel de neiging om een beetje stil te vallen maar daar is hier absoluut geen sprake van. Door het intrede van Dash is de spanning weer direct aanwezig. Een Scaleless in Dragon Stone kan je je toch niet voorstellen? En wat is nu dat valse verbond? Enkel Jill kan Dash verstaan….

Hierdoor krijgt het verhaal direct weer vaart. Voor Jill wordt het ook steeds moeilijker omdat ze weet uit de profetie dat het verraad van binnen komt. Hiernaast moet ze nog de verloren tijd inhalen om de examens te kunnen halen. Een zeer enerverende tijd voor Jill waarin ze geen tijd en rust heeft om over de verrader na te denken.

Het plot en de plottwisten zijn anders dan gedacht. De hinten naar de verrader heb ik niet gevonden. Het is totaal iemand anders dan verwacht. Je wordt steeds dieper in haar wereld getrokken en de redding komt weer uit een andere onverwachte hoek. Het is zo leuk om te lezen.

Patty van Delft werkt de werelden in dit deel nog verder uit. Je krijgt een beeld van andere clans. Ook Morbiston ( de vijand ) krijgt diepgang. Wie is hij en hoe denkt hij? Wat voor omgeving heeft hij rond zich geschapen? Wat wil hij bereiken en wat zijn zijn drijfveren? Ook dit weet Patty heel goed uit te werken. De oude taal blijft ook steeds terugkomen. Als lezer ontdek je hier steeds meer over en gelukkig staat het woordenboek achter in het boek.

Het boek is opgedeeld in 23 hoofdstukken en eindigt met een cliffhanger !!! Echt zo erg !

Gelukkig had ik het derde deel ook liggen dus kon ik direct verder lezen.

Conclusie

Patty van Delft weet je te boeien door diepgang en verrassende wendingen. De onderliggende spanning blijft sluimeren en de ondergang van de drägannymarai komt steeds dichterbij als ook de mogelijke oplossing.

Bondgenoten & Verraders is een sterk tweede deel met een cliffhanger op het einde. Zorg dus dat je voor je met deel 2 begint deel 3 in huis hebt.

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Bondgenoten & Verraders

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: