Blogtour: Wonderland+ interview met Patty van Delft

wonderland2Wonderland verhalenbundel met verhalen van Jennifer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen, Eva Moraal, Patty van Delft, Vanessa Gerrits, Marijke F Jansen, Rianne Werring, Anne Nicolai en Debora Elisabeth

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Aantal pagina’s: 355

ISBN:9789492585059

Wonderland

Wat ben ik blij dat ik vandaag over Wonderland kan vertellen! 10 auteurs van Nederland en Vlaanderen hebben hun kerstverhalen gebundeld in dit boek. Een mooie samenkomst van verschillende stijlen en verhaallijnen,van zeer spannend tot mega romantisch.

Chinouk Thijssen weet met “it’s a match” direct een heel spannend verhaal neer te zetten. Een verhaal over een kerstfeest dat je zelf toch liever niet meemaakt!

Anne Nicolai laat “een wonder” gebeuren tussen heden en verleden.

Rianne Werrings verhaal “Maria’s kerstengel” laat je vlinders in je buik voelen.

In Eva Moraal’s Alf komen Alf en Sigrid vast te zitten in het appartement boven ’t Zoethoudertje

Jen Minkman laat “de wensster” letterlijk neervallen.

Debora Elisabeth laat je huilen in “mijn allerliefste”.

Jennifer Mellink beschrijft hoe alles mis dreigt te gaan in kerst’mis.

Marijke F Jansen laat een “helse heenreis” een zalig einde brengen.

Patty van Delft laat je met “droomband” ervaren dat dromen niet altijd zijn wat het lijkt.

Vanessa Gerrits neemt je met “suikersneeuw” mee naar de wondere wereld van de kerstmarkt.

Leuke, mooie en spannende verhalen brengen je in kerststemming. Daarbij heeft Emmy van Ruijven voor mooie illustraties gezorgd. Pas op als je met dit boek begint want je haalt je kerstspullen direct van de zolder! Na het lezen van dit boek verlang je naar een avondje onder je deken op de bank met warme chocomelk of glüwein terwijl je in je ooghoek de kerstboom en op de achtergrond hoor je kerstmuziek.

 

Interview met Patty van Delft

Naar aanleiding van deze blogtour mocht ik Patty van Delft ook enkele vragen stellen. De boeken van Drägan Duma hebben me in hun ban dus was ik zeer blij dat Patty deze vragen wilde beantwoorden.

Patty van Delft (° 1981) is een fulltime schrijfster maar ook een duizendpoot. Ze heeft de wereld van Drägan Duma geschapen maar schrijft ook gedichten en nu ook een kerstverhaal in Wonderland.

  •  Je bent heel jong begonnen met schrijven. Wanneer heb je voor het eerst iets gepubliceerd? 
Ik schrijf inderdaad al vanaf mij 14e ongeveer, maar heb eigenlijk nooit iets met mijn werk gedaan tot maart 2013. Toen ben ik mijn blog begonnen om een plek te hebben waar ik mijn gedichten kon delen.
Door de positieve reacties die ik kreeg heb ik een jaar later mijn eerste gedichtenbundel via CreareSpace gepubliceerd. In april 2014 kwam Zij Die Hoort uit onder het vaandel van Celtica Publishing.
  •  Je bent nu fulltime schrijver maar dit is niet het enige waar je mee bezig bent. Je bent een creatieve duizendpoot en gek op kicks. Kun je daar iets meer over vertellen? 
Hahaha, klopt. Ik heb inderdaad meer hobby’s dan tijd. Buiten het schrijven om ben ik graag bezig met fotografie, grafisch ontwerpen, schilderen en beeldjes maken van polymeerklei.
Ik heb een grote voorliefde voor sport om te kijken en met name de extreme varianten om te beoefenen. Raften, parachutespringen, stuntvliegen, je kunt het zo gek niet bedenken of ik ben ervoor te porren.
Op jonge leeftijd kwam ik erachter dat een gevoel van veiligheid soms vals is. Misschien dat ik om die reden juist het gevaar opzoek. In ieder geval vind ik de adrenalinekick heerlijk, het geeft me het gevoel dat ik leef!
Ik wil dan ook zoveel mogelijk meemaken en beleven.
  • Onder Just Patty schrijf je gedichten in het Engels. Je hebt onder deze naam ook al 2 dichtbundels uitgegeven. Dit is weer een volledig andere kant die we van je zien. Is het schrijven hiervan anders voor je? Komen de gedichten in je op of moet je daar hard aan werken? 
Het schrijven van gedichten begon voor mij als een noodzaak, geboren uit het verlies van mijn broer en gevoed door diverse dingen die ik in mijn jeugd heb meegemaakt.
Een vorm van therapie en een manier om anderen die soortgelijke dingen hebben meegemaakt of nu een moeilijke periode hebben te laten weten: “Je bent niet alleen.”
Gedichten schrijven gaat eigenlijk vanzelf voor mij, vaak is het alleen een beetje bijschaven en zorgen dat het ritme klopt.
Het is heel anders dan het schrijven van een boek, dat doe ik toch meer omdat ik het leuk vind. Niet dat ik geen plezier beleef aan het schrijven van gedichten, maar dat is toch meer een soort verwerking.
  •  Drägan Duma is je eerste trilogie in het Nederlands. Een verhaal vol fantasie, spanning en ook humor. Je hebt de wereld tot in de puntjes uitgewerkt. Hoe is dit idee bij je ontstaan? 
Ik ben een echte dagdromer. Mijn concentratie om stil te zitten en te luisteren is niet heel groot, dus zat ik vroeger in de klas al veel uit het raam te staren en verhalen te bedenken.
Dat is niet weggegaan toen ik ouder werd hahaha. En dus zat ik op een dag uit het raam te staren naar het voetbalveld tegenover mijn huis en toen kwam opeen de gedachte in me op:
“Hoe gaaf zou het zijn als daar een draak zou landen? Die me dan meeneemt naar een parallelle wereld waar draken en mensen samenwerken…”
Op dat moment wordt de dromer in mij geprikkeld en kan ik uren lang fantaseren over hoe die wereld er dan uit zou zien en wat voor avonturen je daar zou kunnen beleven.
Het verhaal liet me niet meer los en uiteindelijk ben ik op aanraden van mijn man achter de computer gaan zitten en ben ik gaan schrijven.
Voordat ik het wist vormde zich een verhaal dat zeker drie boeken zou kunnen vullen!
  •  En nu het kort verhaal in Wonderland. In dit verhaal speelt dromen een belangrijke rol. Waar haal je je inspiratie vandaan? 
Uit alles en overal vandaan! Dagdromen natuurlijk, maar ook de dingen die ik zie of hoor. Ik maak gebruik van mijn eigen herinneringen en gevoelens, maar leen soms ook die van degene die het dichtst bij me staan.
Ik kijk graag series, films en speel games. Een gave move met een zwaard kan bij mij al een hele gevechtscène oproepen. Zelfs nachtmerries kunnen inspirerend zijn. De wereld om ons heen zit boordevol inspiratie.
  •  Dichten , boeken en korte verhalen schrijven lijken me toch 3 verschillende manieren van schrijven. Je kan ze alle drie. Waarin liggen voor jou de grootste verschillen? 
Voor mij is dichten toch iets dat ik voornamelijk doe voor de redenen die ik hiervoor al noemde. Een kort verhaal is aan de ene kant makkelijker dan een boek, omdat je er relatief snel klaar mee bent en dan is het af.
Aan de andere kant maakt dit het toch ook wel lastig, omdat je maar een korte tijd hebt om een heel verhaal te vertellen. In een boek heb je veel meer tijd om een wereld, personages en een plot uit te werken.
Dat moet in een kort verhaal toch wat sneller en minder ingewikkeld. Ik vind beide erg leuk om te doen, maar als ik zou moeten kiezen ga ik toch voor een boek. Ik hou ervan om mezelf te verliezen in een verhaal en dat lukt met een boek het beste.
  •  Wat staat er nog op de planning? Is er nog nieuw werk op komst? 

 

Zeker weten! Op dit moment ben ik bezig met een nieuw Drägan Duma boek dat zich ongeveer 300 jaar voor de trilogie afspeelt.

Het zal voornamelijk gaan over de eerste verbonden van de mens met de draken, waarom die keuze is gemaakt en wat er allemaal bij kwam kijken.

Ook ben ik weer bezig met een kort verhaal, maar daar kan ik helaas verder nog niets over vertellen.

Dank je wel Patty voor dit interview en ik ben echt ontzettend nieuwsgierig naar je volgende boek en verhaal.

Dank je wel ook Dutch Venture Publishing voor het recensieexemplaar dat ik mocht ontvangen.

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: