Clown killer

clown killer 1Clown Killer van Peter Perceval

Uitgeverij: Witsand Uitgevers

Aantal pagina’s: 443

ISBN: 978949211893

 

Achterflap

Alessandra Vaccaro, door haar collega’s en oversten bij de Antwerpse politie bestempeld als “een gevaarlijk wijf”, is met ziekteverlof wanneer ze toevallig getuige is van de aanslag op de bekende stand-upcomedian Jimmy Jansen. Voor ze het goed en wel beseft, zit ze midden in een steekspel tussen verschillende politiediensten, tegen de achtergrond van terreurdreiging niveau 4. Maar Alessandra gaat, zoals altijd, koppig haar eigen weg, al zet ze daarbij veel op het spel. Want in de coulissen van de comedywereld is niets wat het op het eerste gezicht lijkt.

Mijn mening

Ik heb het boek meegebracht van de boekenbeurs in Antwerpen. Na een korte inhoud gekregen te hebben van de schrijver besloot ik het boek mee te nemen. Een thriller van eigen bodem voor de afwisseling. Bij de eerste zin moest ik toch even slikken : Halleluja, het is weer zover: ik heb eens stijve én ik moet kotsen. Het spelletje van genot en pijn gaat weer beginnen. Dit is de kennismaking met Jimmy Jansen: een harde, grof gebekte stand-upcomedian voor de laatste voorstelling van zijn afscheidstour. Alessandra gaat met haar neefje Jacob, die bij haar logeert, naar deze voorstelling. Ze heeft de kaartjes gekregen van Walter ( een medewerker). Vlak voor de show komt hij haar uit het publiek halen. Jimmy is juist gevonden met zijn hoofd gescheiden van zijn romp.

Het is een heftig begin oa door het taalgebruik. Maar hierdoor krijg je wel een beter beeld van Jimmy en zijn omgeving. Doorheen het boek komt dit soort taalgebruik regelmatig terug. Dit vooral op  het moment dat er vanuit en ik-personage geschreven wordt. Door zo de zinnen vorm te geven en de uitroepen te doen die die persoon doet, hoef je er niet bij te vertellen hoe de persoon zich voelt. De woorden spreken dan voor zich. Overige delen zijn dan weer geschreven in de derde persoon. Zo krijg je dan weer een ander beeld op de volledige situatie.

Het verhaal leest vlot. Mooi is ook de verwerking van een game als stuk van de verhaallijn. Het spelen van het spel maar ook de opbouw, en de besturingskanalen zijn geloofwaardig uitgewerkt. Het mom van: We werken als agenten allemaal samen, maar niet alle info delen we. Is het wel of geen terreur? Alessandra gelooft van niet maar de politiediensten blijven bij hun standpunt dat het wel is. Wat is de rol van Gudrun Jimmy’s fan van het eerste uur ? En waar is Daniël de Beer opeens naartoe? Veel vragen en nog meer personages worden voorgesteld. Maar het blijft wel overzichtelijk.

De opbouw van de spanning gebeurd dan ook door het zoeken naar de dader maar ook door het tegen muren botsen omdat Alessandra beperkt wordt in haar bewegingsruimte. Door haar aanwezigheid in het sportpaleis en omdat ze als eerste de crimezone heeft gezien wordt ze gezien als hoofdgetuige en wordt ze in heel het meegesleurd in het onderzoek.

Eindoordeel

Eens spannende thriller dewelke je je kan voorstellen dat het morgen gebeurd. Geloofwaardig door zijn soms harde woorden. Een aanrader om te lezen.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: