Einde van een bijzonder verhaal

het zwarte kristal 2Het zwarte kristal van Patty van Delft (Drägan Duma 3de deel)

Uitgeverij: Celtica Publishing

Aantal Pagina’s: 392

ISBN: 9789491300509

Achterflap

Goud en Zilver, samen verbonden…

Jill en Skylar hebben alles achter zich gelaten om in de Buitenwereld het Zwarte Kristal te vernietigen, het duistere object dat de mens op Drägan Duma verbindt aan de kwaadaardige magiër Morbiston. Met slechts een handvol aanwijzigen staan ze aan het begin van een avontuur in een wereld waar magie ongewensta aandacht trekt. En hoe verberg je draken op een plaats waar mytische wezens niet langer voorkomen?

Terwijl de magiër en zijn Morbiden op Drägan Duma nog altijd dood en verderf zaaien, begint voor Jille en Skylar een race tegen de klok. De onstabiele verbinding teistert de Buitenwereld en tegenslagen maken de missie nog moeilijker dan verwacht.

Volgens de profetie kan Morbiston alleen voorgoed worden verslagen door magie in vertrouwen te bundelen. Maar Jill raakt gaandeweg het vertrouwen in zichzelf kwijt. Kan zij haar twijfels opzijzetten om een einde te maken aan Morbistons duistere macht?

Mijn mening

Het zwarte kristal is het laatste deel van de Drägan Duma trilogie. In tegenstelling tot de vorige delen zijn Jill en Skylar een groot deel van de tijd in onze wereld op zoek naar het zwarte kristal. Met de weinige aanwijzingen die ze hebben en draken als vervoersmiddel valt het dan ook niet mee.

Het leuke in dit deel is dat je ook een kijkje krijgt in de gedachten van een van de andere draken. Van Libby kreeg je in de vorige delen al een goed beeld. De gebeurtenissen die zich in Drägan Duma afspelen tijdens de zoektocht worden vanuit deze setting verteld. Een verrijking om te lezen hoe de draken nu werkelijk tegen de mensen aankijken.

Patty van Delft weet de spanning steeds verder op te bouwen. En neemt je steeds dieper mee in de wereld van Drägan Duma. In deze 22 hoofdstukken wordt de trilogie mooi afgesloten.

Besluit

Ik heb genoten van deze trilogie. Als je van draken houdt en van goede fantasy is deze reeks een absolute must read !

 

Lees ook de recensie van

Zij die hoort

Bondgenoten & verraders

 

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: