Warcross

Warcross2Warcross van Marie Lu

Uitgeverij: Best of YA

Aantal pagina’s: 293

ISBN: 9789000358892

 

 

Achterflap

Voor miljoenen spelers die elke dag inloggen is Warcross niet zomaar een virtual reality-game. Het is een hype, een levenstijl- en een belangrijke bron van inkomsten voor spelers over de hele wereld. Dat geldt ook voor hacker Emika, die als premiejager illegale gokkers opspoort.

Als ze dringend geld nodig heeft, neemt Emika een groot risico door de internationale Warcross-kampioenschappen te hacken. Ongewild belandt ze in de game en ineens is ze wereldberoemd. Emika is ervan overtuigd dat ze gearresteerd zal worden, maar tot haar verbazing wordt ze benaderd door Hideo Tanaka, de steenrijke bedenker van het spel. Hij wil haar inhuren om een hacker te traceren die het hele Warcrass-imperium dreigt plat te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo, naar Hideo’s wereld van roem en rijkdom. Maar al snel raakt ze zelf verstrikt in een duister complot.

Mijn mening

We duiken de wereld in van de gamers. En dit in de toekomst wanneer iedereen speelt met een zeer speciale VR-bril. Hideo Tanaka heeft deze ontwikkeld en is nog steeds bezig met verdere updates hiervan.  Emika is premiejager en moet binnen enkele dagen een grote som geld bij elkaar zien te rapen om niet op straat gezet te worden. Warcross hacken ziet ze nog als enige uitweg.

Een game die de hele wereld beheerst? Een VR- bril die veel meer kan dan de brillen nu? De vraag is: Waar houdt het op?

In het verhaal lopen de game, dark web en realiteit door elkaar. Omdat Emika ook voor het spel ingezet wordt als premiejager moet ze alert zijn op alle fronten. Wie is de persoon of wie zijn de personen die duistere plannen hebben? En wat zijn ze dan van plan.

Warcross is een pageturner. In 31 hoofdstukken weet ze je telkens op het verkeerde been te zetten. Marie Lu neemt je mee naar de toekomstige wereld . Op een geloofwaardige wijze schetst ze een beeld van het internet en dark web. Hoe zal deze er dan uitzien? Hoe gaan hackers dan te werk of hoe ziet een virus er dan uit? Je hebt ook het gevoel dat je midden in het spel staat. De passages waar je mee in de wedstrijd zit hebben een hoge snelheid. Daarna blijf je geboeid mee puzzelen om te ontdekken wat er allemaal aan de hand is. Tussen al deze opbouwende spanning is er ook plaats voor romantiek.

Mijn mening

Warcross is het eerste deel van een nieuwe serie. Een pageturner die je niet loslaat.

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: