De orde van de poortwachters

De orde van de poortwachters van Oli Veyn deel 1 initiatie

Uitgeverij: Godijn Publishing

Aantal pagina’s: 374

ISBN: 9789492115539

Achterflap

Overal in de wereld staan poorten en erebogen. Stel dat ze gebouwd zijn met een rede? Wat gaat er schuil achter deze poorten?

Nadat Nido in aanraking komt met de geheime orde van de Poortwachters wordt ze gedwongen hun wrede opleidingsprogramma te volgen om te worden opgeleid tot poortwachter. Ze moet vechten onder het tirannieke bewind van haar trainer Sert te overleven. Gevangen in de Orde en in een driehoeksverhouding, raakt Nido steeds dieper verstrikt in een mysterieuze wereld waarin de grenzen van het universum vervagen, poorten gesloten moeten blijven en sleutels machtiger zijn dan wapens.

Mijn mening

Nido is een meisje dat gepest wordt in haar klas. Een van de aanleidingen is haar gewicht. Wanneer ze op schoolreis zijn naar Stonehenge roepen de stenen haar en blijft ze achter. Hier verschijnt er opeens een iets en een jongen. Zij gaan het gevecht aan waarbij Nido haar arm breekt. Op deze wijze maakt Nido kennis met de orde van de poortwachters. Enig probleem: de orde is zo geheim dat terugkeren naar je vorige leven niet mogelijk is. Nido gaat naar het trainingscentrum achter de Brandenburgertoren in Berlijn. Ze staat voor een hele zware opleiding waarbij maar opleider al van te voren heeft beslist dat ze aas zal worden en daarom geen lang leven zal hebben…..

Doorheen de eerste kennismaking met Nido ontdek je het pesten maar voel je ook direct de vechtlust van haar. Deze kom je telkens weer tegen. Hoewel het niet makkelijk is met een gebroken arm en een fysieke conditie van niets gaat ze ervoor. Natuurlijk wil ze terug naar haat oude leven en dit geeft haar vechtkracht. Niet alleen om een uitweg te vinden maar ook om zich niet te laten doen door haar trainer Sert. Hij vindt al vanaf zijn eerste blik op Nido dat zij een training niet waardig is.

Gelukkig ontdekt ze dat niet alle trainers zijn zoals Sert en beleeft ze ook het gevoel van echte vriendschap. Haar doorzettingsvermogen en vechtlust blijft een rode draad.

Oli schrijft op een manier die je direct weet te boeien ! De wereld achter de poorten is realistisch weergegeven. Je krijgt een goed beeld van het trainingscentrum maar ontdekt ook dat er meerdere poorten zijn met verschillende functies daarachter. Er zitten enkele gruwelijkere scenes in maar deze ondersteunen de spanning en gruwel waarmee ze te maken hebben. Het zijn telkens korte hoofdstukken 62 in het totaal waardoor je steeds denkt : just one more chapter… en je leest er weer 5.

Toch ook nog even een woordje over de cover. Deze wist direct mijn hart te veroveren. Het mooie blauw maar ook de opbouw van de sleutel: mooi !

Conclusie

De orde van de poortwachters is een sterk eerste deel van een nieuwe ya-serie van eigen bodem. Een heel nieuwe wereld ontstaan voor je ogen. Het verhaal weet je vanaf het begin tot het einde te boeien. Ik kan nu al niet wachten op deel 2,3,….

sterren : *****

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: