De gave van de selkie

De stem van de zee, De roep van Avalon, De komst van de koning van Mara Li

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Aantal Pagina’s: 275, 237, 383

ISBN: 9789492585097, 9789492585110, 9789492585127

Wat als de legendarische koning Arthur zou opgroeien in een dystopische toekomst waar magie weer een rol speelt?

Volg het verhaal van de jonge Arthur door de ogen van Nimue, zijn zus, en laat je meevoeren naar een postapocalyptisch Europa vol mythologie en wonderlijke verschijningen.

In de stem van de zee maken we kennis met Nimue en Arthur. De wereld is verwoest na de inslag van een meteoriet. De regen is zo zuur dat je er brandblaren van krijgt, de industrie is verwoest en er heerst de zwarte plaag. In deze dystopische setting proberen Arthur en Nimue zich staande te houden. Een vloedgolf ontneemt hen hun alles. Zowel hun huis als hun grootmoeder overleven dit niet. Nimue heeft juist voor de vloedgolf het dagboek van haar moeder gevonden en samen gaan ze op zoek naar haar broer hun laatst overgebleven familielid.

de gave van de selkie

In de stem van de zee lezen we wat de gevolgen zouden kunnen zijn van een meteorietinslag. Het wordt op zo een manier geschreven dat je de brandblaren bijna zelf op je gezocht voelt en een je ertegen wilt beschermen. Mooie sfeerbeelden en beschrijvingen volgen elkaar op. Dit haalt wel een beetje het tempo uit het verhaal. De magische elementen komen in dit deel telkens maar heel even bovendrijven.

In de roep van Avalon wordt je dan weer ondergedompeld in de magie. De tegenstelling tussen de 2 werelden is enorm. Tijdens hun zoektocht worden Nimue en Arthur uit elkaar gerukt. Ze moeten apart en toch ook weer samen verder om hun antwoorden te vinden.

Magie en dreigende vernietiging wisselen elkaar af. Ook hier mooie omschrijvingen van de verschillen tussen deze werelden met hierin veel aandacht voor detail. Het gewoon en cursief gebruik van het lettertype laat je direct overschakelen.

De komst van de koning is het laatste deel. De eindstrijd wordt geleverd en belangrijke keuzes moeten worden gemaakt. Artur en Nimue voeren samen en apart hun strijd. Complex en toch weer niet.

Conclusie

De schrijfstijl van Mara Li leest vlot. Je krijgt een gedetailleerd beeld van de verschillende werelden maar dit haalt soms wel de snelheid uit het verhaal. Dit leidde er soms toe dat ik niet volledig in de ban was van het boek. De personages en setting van het boek wisten me dan weer wel te bekoren. Hierdoor heb ik de 3 boeken dan ook na elkaar uitgelezen. Als je van hervertelling en poëtische schrijfstijl houdt is dit zeker een aanrader.

Advertentie

Een gedachte over “De gave van de selkie

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: