Zwarte lieveling

zwarte leiveling1Zwarte lieveling door Susanne Koster

Uitgeverij: Clavis

Aantal pagina’s:  263

ISBN: 9789044831375

 

 

Korte inhoud:

Saskia is mishandeld door haar stiefvader. Haar moeder doet niets wanneer dit gebeurd. Ze weet dat het gebeurd maar onderneemt geen actie. De oom en tante daarentegen wel. De mishandeling is al enige tijd aan de gang , ook de omgeving van Saskia grijpt niet in. Saskia probeert vol te houden maar wanneer haar moeder dronken is na een feestje verplicht haar stiefvader haar bij hem in bed te slapen.

Mijn mening:

Het boek start wanneer Saskia aankomt in Amstelstad. Een tehuis voor jongeren. Ze komt terecht in een woongroep van 8 meisjes, allemaal met een verleden. Het verhaal van Saskia kom je langzaam te weten dmv de dromen die ze ’s nachts heeft. Je gruwelt zelf tijdens het lezen. Het sleept je mee in de horror die ze meegemaakt heeft. De horror ivm haar stiefvader maar ook de onmacht en machteloosheid. Telkens de teleurstelling dat haar moeder haar niet helpt. De mishandeling maar ook deze teleurstelling loopt als een rode draad door het boek. Toch wil Saskia het allemaal achter haar laten en verder gaan met haar leven.

Allereerst wat een geweldig mooie cover. Vanaf de allereerste keer dat ik dit boek zag trok het me naar zich toe. De blauwe ogen willen je al direct aanzetten tot het lezen van het boek. Ik wist direct dat ik dit boek zeker nog wilde lezen.

Het boek trekt je zo mee in het verhaal dat je niet kunt stoppen met lezen. Het geeft je een kijkje in het hoofd van Saskia. De lengte van de hoofdstukken zijn zeer verschillend. Sommige kort en andere middellang. Je vliegt door het verhaal heen. Er is telkens een andere vorm van spanning: stiefvader, hoop, puberperikelen, acceptatie en liefde. Een woelig leven van een puber. Wanneer je aan het einde leest dat dit verhaal gebaseerd is op waargebeurde feiten ben je toch even stil.

Zwarte lieveling is het eerste deel van de oneindigheidstrilogie.Het tweede deel Achtergelaten verschijnt in maart 2018.

Eindoordeel:

Een boek dat je niet weg kan leggen eens begonnen met lezen. Het zindert na. Een gruwel wat spijtig genoeg bij sommige kinderen de dagelijkse realiteit is.

Advertentie

Een gedachte over “Zwarte lieveling

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: