Meedogenloos

Meedogenlooss2.jpgMeedogenloos van Sharpe & Skaye

Uitgeverij: LetterRijn

Aantal pagina’s: 272

ISBN: 9789491875489

 

 

 

 

Korte inhoud:

Op het eerste zicht lijken de levens van India, Mandy, Lisa, Tim en Suzanne niets met elkaar gemeen te hebben.

Mandy en Lisa zijn 2 zusjes op de vlucht. Hun ouders zijn vermoord nadat ze een gruwelijke ontdekking hebben gedaan. Als laatste daad heeft vader het bewijs aan zijn dochters doorgegeven. Maar nu moeten ze vechten en vluchten voor hun leven.

Tim is journalist en trekt zich het leed van kinderen die mishandeld worden zeer aan. Dit is zijn goal in life. Altijd opnieuw dit aan de kaak stellen zodat het kind geholpen wordt. Na 7 jaar ontmoet hij Suzanne weer door omstandigheden. 7 jaar geleden hebben ze hun relatie verbroken maar eigenlijk is zij nog steeds de vrouw van zijn leven.

13 jaar was India toen ze ontvoert werd. 4 jaar lang zit ze nu opgesloten en heeft ze de lucht niet meer gezien. Al deze jaren wordt ze gedwongen tot prostitutie en leeft ze zonder het te weten in België. Maar nu trekt een klant zich opeens haar lot aan……

Mijn mening

Vanaf het moment dat ik de eerste keer de cover zag wist ik dat ik dit boek zeker wilde lezen. De cover is mysterieus en donker. Een thriller geschreven door deze auteurs…. dan liggen mijn verwachtingen hoog.

In het begin was het verwarrend lezen. Het zijn kortere hoofdstukken en je moet telkens switchen van verhaallijn. Ook lijken deze niets met elkaar gemeen te hebben. De leefomstandigheden van India zijn gruwelijk. Een kamertje van 2 bij 2 om overdag in te verblijven. Enkel contact met klanten en dan niet op een aangename manier. Elke dag wordt ze verkracht niet enkel door klanten maar ook door bewakers als ze daar zin in hebben. Geen enkel contact mag tussen de verschillende meisjes die er leven.

Dan de sprong naar Tim die weer vol gaat voor een verhaal over mishandeling. Een jongetje die steeds vol blauwe plekken staat.

Suzanne die enkel nog houdt van one night stands omdat ze het gedoe van een relatie niet meer wil.

En als laatste Mandy en Lisa die rennen voor hun leven.

De sprongen zijn telkens groot en de samenhang ver te zoeken. Nochtans krijg je op deze manier toch een goede beschrijving en indruk van alle personages. Ze komen wel tot leven voor je ogen. Veel later beginnen de puzzelstukjes pas in elkaar te vallen. Dit is natuurlijk ook duidelijk de opzet van de auteurs en daarin zijn ze zeker geslaagd.

De hoofdstukken zijn niet lang en elke verhaallijn heeft zijn spanningsboog. Steeds verder raakt iedereen betrokken bij het geheim dat ze delen zonder dat ze het van elkaar weten. Wanneer er doden vallen kun je het boek echt niet meer wegleggen. Met als gevolg dat het boek binnen 24 uur uit was.

Eindoordeel

Door het door elkaar lopen van de verschillende verhaallijnen kreeg ik een verward gevoel. De verhaallijnen komen toch op een miraculeuze wijze samen in een spetterend slot. De verwachting was hoog en is ingelost.

 

Advertentie

Een gedachte over “Meedogenloos

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: