Boeken die ik deze maand wil lezen

Om mijn TBR-stapelstresss onder controle te krijgen heb ik voor deze maand 4 boeken gekozen die ik wil gaan lezen. En ik heb de luisterbiebapp op mijn telefoon gezet en ook daar wil ik mee gaan experimenteren. Soms zijn mijn ogen te moe om te lezen maar luisteren lukt dan wel!

De Zaak van Rolf Österberg

de zaakIn Jeruzalem koopt een Russische professor een koker met een aantal papyrusrollen en een filmrolletje. Wanneer hij verdwijnt doet zijn vriend ( een voormalige mossadanalist er alles aan om hem te vinden. Een Nederlandse studente stopt dit verloren filmrolletje in haar tas en neemt het mee terug naar Nederland. Later wordt er in Amsterdam een gemartelde en vermoorde vrouw gevonden. De politie gaat met man en macht op zoek maar de moordzaak blijkt al snel ongewoner te zijn als iedereen kon vermoeden.

Blackwell van Kevin Valgaeren

Blackwell.jpgEigenlijk had ik die in maart al willen lezen maar door de dip is dit er nog niet van gekomen. In april gaat dit zeker wel lukken. Het boek speelt zich af in 1891. Tijdens een mistige nacht van Pasen ( nog een rede om hem zo snel mogelijk te lezen ) slaat een schip tegen de klippen in het vissersdorpje Whitby. Er lijkt niemand aan boord te zijn. De kluizenaar Jericho Blackwel en de archivaris John Dawkins worden belast met het onderzoek naar dit ongeval. Zij komen tot de eigenaardige ontdekking dat er iemand aan boord was die al 200 jaar dood zou zijn. Daarna beginnen de gruwelijke moorden. Blackwell en Dawkins starten de achtervolging.

Een leven na jou van Jojo Moyes

een leven na jouNiet schrikken dit is helemaal iets anders ;-). Voor jou heb ik een hele tijd geleden gelezen en een collega was zo lief om opeens dit boek mee te brengen zodat ik het ook kan lezen. Dus die staat ook voor april op de planning.

Louisa Clark is niet meer de doorsnee persoon na haar maanden met Will. Maar een ongeluk dwingt haar om terug bij haar tijdelijk bij haar familie in te trekken. Wordt ze weer de oude vastgeroeste Lou of kan ze haar ervaringen verwerken zodat ze verder kan groeien?

Eden van J. Sharpe

Eden.jpgIk ben heel blij met jullie keuze in de kies je mee. Bij deze komt Eden van J. Sharpe deze maand op de lijst. Ook al zo een boek dat er nog niet van gekomen is om te lezen.

Wanneer Anna Meisner wakker wordt, naakt, vastgebonden en in de war, zit er een vrouw tegenover haar die sprekend op haar lijkt. Deze vrouw zet met tranen in haar ogen een pistool tegen haar hoofd en haalt de trekker over. Wanneer ze dagen later in het ziekenhuis wakker wordt ( onderkoeld en op sterven na dood) merkt ze dat ze als dader wordt behandeld. Dit is het begin van een reeks catastrofale gebeurtenissen waar zijn een rol in blijkt te spelen.

Boek der spiegels van Eugen Chirovici*

boek der spiegels

Ook een boek dat mijn aandacht in de winkels al maanden geleden trok dus ik was heel blij dat ik het tegenkwam bij de luisterbieb.

Literair agent Peter Katz ontvangt enkele hoofdstukken uit een manuscript met de titel boek der spiegels. Wanneer hij dit begint te lezen ontdekt hij dat het manuscript gaat over de onopgeloste moord op hoogleraar Joseph Wieder van 25 jaar geleden. Richard Flynn heeft zijn memoires opgeschreven en hierbij ook zijn relatie tot Wieder. Katz bijt zich vast in deze zaak maar Flynn is ongeneeslijk ziek en de rest van het manuscript is onvindbaar.

Welk boek ga jij zeker lezen deze maand? En waarom juist dat boek? Laat het me zeker weten!

Veel leesplezier.

*de foto van het boek is afkomstig van uitgeverij AW Bruna

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: