5 eigenschappen die je helpen om een boekenblog/vlog te beginnen

1. Je leest graag

Natuurlijk is dat wel de eerste vereiste. Wie gaat nu schrijven over boeken als hij/zij boeken haat.

2. Je schrijft graag

Lekker in de bank met een lekker kopje drinken onder een deken genieten van alle werelden is natuurlijk mega leuk maar je verlangt soms naar iets actiever. Je kan dan gaan sporten of je energie gebruiken om iets actiefs te ondernemen. Als je dan graag dingen op papier zet of je eens wil experimenteren met het fototoestel kan een blog of vlog geboren worden.

3. Je bent creatief

Boordevol ideeën zit je. Wanneer je 1 ding gerealiseerd hebt ploppen er weer 10 nieuwe op in je hoofd. Alles is leuk om mee bezig te zijn zolang het maar met boeken te maken heeft. Zoveel dingen die je graag wil ontdekken en mee wil experimenteren. Verschillende invalshoeken geven telkens opnieuw nieuwe mogelijkheden.

4.Je bent een doorzetter

Vol goede moed begin je aan je droom. Boeken liggen klaar en je hebt gelezen hoe je een recensie schrijft of al uren naar booktube video’s gekeken en gaat nu aan de slag. Het eerste artikel is leuk en snel geschreven want je zit boordevol creativiteit en energie. Na enkele weken/maanden merk je dat het toch wel veel tijd vergt om alles op tijd af te hebben. Het wordt lastiger maar ook dan blijf je je doel voor ogen houden. Lekker schrijven/ filmen/ events bezoeken enz.

5. Je durft te vallen en op te staan

Alles gaat nu eenmaal niet vanzelf. Je leert door te proberen en niet alles slaat even hard aan. Jij vindt niet alles even leuk om te doen en je lezers lezen de ene keer je artikel liever dan de andere keer. Het is steeds een zoeken om je weg te blijven vinden. Belangrijk is om te experimenteren. Niet te doen zoals de anderen. Want waarom zou iemand dan juist jou willen volgen als er al 10 andere zijn die hetzelfde doen?

Deze 5 eigenschappen helpen enorm als je wil beginnen met een blog/vlog. Maar hetgeen het allerbelangrijkste is :

Heb plezier in wat je ook doet!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: