Blogtour: Full-moon serie

Het is weer tijd voor een blogtour. Deze keer een iets ander genre namelijk: new adult. Ik had met mezelf afgesproken om ook hier voortaan af en toe over te bloggen. Toen ik dan ook de vraag kreeg om aan deze blogtour mee te doen leek me dat een sign from heaven.

In juli 2017 las ik het eerste deel van de Full-moon serie van Stefanie en laat ik eerlijk zijn, ik was er niet zo weg van. Leuk en ontspannend om te lezen maar niet wauw. Nu bijna een jaar later ben ik toch verder gaan lezen in deel 2 : Kies voor ons. En deze had ik er direct achteraan moeten lezen. Wat ik in het eerste deel miste werd meer dan goed gemaakt in dit deel!

De Full-moon serie is een reeks over de verschillende bandleden. Kies voor mij en kies voor ons is een tweeluik. De andere delen zijn goed los van elkaar te lezen omdat ze telkens over andere leden gaan.

Kies voor mij

Kies voor mij

Jonathan en Camille waren vroeger buren. Tot Jonathan opeens voor zijn muziek koos en het huis uit werd gezet. Drummer wilde en is hij geworden van de band Full Moon. Camille gaat als overgangsritueel voor ze verder gaat studeren op vakantie met haar vriendin Karen. Op het programma staat het concert van Full Moon. Wanneer Jonathan Camille ziet herkent hij haar niet maar is hij op slag verloren.  Ook Camille’s leven verandert drastisch.

kies voor ons

Kies voor ons

Er zijn enkele jaren verstreken na die laatste ontmoeting. Jonathan is Camille nog niet vergeten. De laatste ontmoeting met Camille blijft hem dwarszitten en hij wil absoluut enkele antwoorden. Maar is hij klaar voor de waarheid?

In kies voor ons vind ik wat ik in kies voor mij miste. De verhouding tussen Camille, Vincent en Jonathan krijgt veel meer diepgang. Verdriet, onmacht en onwetendheid strijden om zijn beurt om de eerste plaats. Hierdoor ga je veel meer meeleven met de personages. Nu moet ik zeggen dat ik bijna nooit een traantje wegpink bij het lezen van een boek maar het is Stefanie gelukt. Na een bepaalde scene moest ik toch even een zakdoekje bovenhalen. Zo heftig en mooi beschreven was hij.

kies voor haar

Kies voor haar

Kies voor haar gaat over de gitarist John en de zus van Max ( de zanger) . Het leven van Jolien staat volledig op zijn kop wanneer haar ouders tegelijkertijd omkomen. Max vindt dat ze tijdelijk met hen mee moet gaan op tournee. Jolien alleen achterlaten is voor hem geen optie. Wanneer John de eerste keer ziet na de begrafenis staat zijn wereld op zijn kop. Wanneer hij ontdekt dat Jolien Max’s zusje is beseft hij dat ze verboden terrein is . Maar de liefde laat zich niet dwingen.

Ook hier weet Stefanie het spanningsveld tussen Jolien en John goed weer te geven. Ook het verdriet waar Jolien nog regelmatig mee kampt verwoordt ze op een realistische manier. De fases die Jolien doormaakt, de woede en de vergetelheid worden mooi weer gegeven. Hoe een actie om alles te vergeten en te zorgen dat ze bevestiging krijgt dat ze wel verleidelijk is, grote gevolgen kan hebben. Maar ook hoe een grote broer bezorgd kan zijn over zijn zusje. John die constant op moet letten om niet de furie van Max over zich heen te krijgen en er toch probeert te zijn voor Jolien.

kies voor hem

Kies voor hem

In het vierde deel volgen we Max, de zanger van Full Moon. Vlak voor de grote doorbraak van de band heeft hij op een rottige wijze afscheid genomen van Valérie. Wanneer ze tijdens een persconferentie alles op zijn kop zet met haar vragen, weet Max dat zij de vrouw is van zijn leven. Hij is vastbesloten om zich terug voor  hem te winnen.

De lichamelijke aantrekkingskracht spat ervan af terwijl Véronique er alles aan doet om dit te ontkennen en haar baan als journalist te houden. Ook het donkere geheim blijft haar achtervolgen. Kan ze het aan hem vertellen en hoe denkt hij daarna over haar?

De schrijfstijl van Stefanie leest als een trein. Je vliegt over de bladzijdes heen en hebt voor je het weet weer een boek uit. Ideaal om voor het slapen te lezen, of toch niet want het is dan snel laat.In de verhalen staat de liefde centraal. Ook de erotiek is er niet in weg te denken maar met elk volgend deel worden de hoofdpersonages dieper uitgewerkt en krijgt de verhaallijn hierdoor meer body.  Het fijne is dat de verhaallijn nog steeds de overhand heeft op het erotische.

Conclusie

De Full Moon serie is een ideaal boek om je even te ontspannen. Het neemt je mee in de romantische /erotische ontwikkelingen van de verschillende bandleden maar heeft daarnaast ook nog een sterke verhaallijn. Neem het vast voor je gaat slapen en je licht gaat niet op de geplande tijd uit.

Deze boeken zijn een recensie-exemplaren, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

lees wat Saskia Boree vond van het tweede deel

Advertentie

Een gedachte over “Blogtour: Full-moon serie

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: