2 zussen, 1 ziel. Laat je meeslepen in dit zinderend verhaal.

fataal spelFataal spel van Chinouk Thijssen

Uitgeverij: Clavis Young Adult

Aantal Pagina’s: 197

ISBN: 978904483910

Korte inhoud:

Tijdens een avondje stappen laat Carmen haar zusje Jessie eventjes alleen. Opeens hoort ze een hoop commotie en sprint ze naar binnen. Jessie is van de trap gevallen en moet in het ziekenhuis opgenomen worden. Op mysterieuze wijze verdwijnt ze daar. Hun ouders en de politie denken dat ze weggelopen is maar Carmen voelt haar zus aan en is ervan overtuigd dat ze ontvoerd is. Ze lijken niet enkel tweelingzussen maar ze zijn ook effectief tweelingzielen. Wanneer Carmen visioenen krijgt en beelden van Jessie doorkrijgt weet ze het zeker. Niets kan haar tegenhouden om haar zus te vinden. Waarom hebben ze Jessie meegenomen? En waarom lijkt ze zelf ook steeds meer in gevaar te zijn?

Mijn mening:

Fataal spel is onder te brengen in het genre: Young Adult thriller met paranormale elementen. Het is het eerste boek dat Chinouk Thijssen uitgeeft bij Clavis. Vorig jaar heb ik de young adult thriller Hij is van mij gelezen van haar. Ik ervaar een groot verschil tussen beide. Fataal spel leest veel vlotter. De zinnen lopen beter in elkaar over en het verhaal is veel realistischer.

Fataal spel wordt verteld vanuit het standpunt van Carmen. Na de verdwijning van Jessie blijken ze nog een sterkere band te hebben dan ze wisten. De visioenen die Carmen via Jessie doorkrijgt brengen extra spanning. Haar zoektocht en de dingen die in eerste instantie een ongeluk lijken te zijn volgen elkaar op. Als ze opeens briefjes krijgt als puzzelstukjes om haar zus te vinden valt het soms even stil. Daarbij zijn er warrig en zonder duiding. Dit maakt de zoektocht voor Carmen alleen maar moeilijker. Door juist in de gedachte van Carmen te kruipen en de visioenen krijgt de personages diepgang.

Dit heeft wel als gevolg dat de andere personage meer op de vlakte blijven. Als lezer krijgt je het bovenste laagje van hen te zien maar doorgronden

Het plot is leuk om te lezen. Als je al veel thrillers hebt gelezen zijn sommige dingen die gebeuren net iets voor de hand liggend. En roepen daarom al direct vragen en verdenkingen op. Hoewel je die al wel hebt blijft de rede waarom het hen juist overkomt spannend. Het verhaal lijkt te eindigen als een afgesloten geheel met antwoorden op alle  vragen tot je de laatste 2 zinnen leest ……. (Chinouk wat doe je ons aan)

Het verhaal is opgebouwd uit 26 hoofdstukken en deze hoofdstukken zijn nog eens onderverdeeld in verschillende stukjes. Dit maakt het makkelijk om te lezen en om ook terug in het verhaal te komen wanneer je het boek even weg hebt moeten leggen. Sommige deeltjes lopen door en bij andere maak je een kleine sprong in de tijd of plaats.

Eindoordeel

Fataal spel is een verhaal dat je moeilijk weg kan leggen. Je vliegt door de bladzijdes heen. Je ontdekt hoe kleine daden een fatale afloop kunnen veroorzaken.

Sterren: ****

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: