Boeken die ik zou nomineren voor de prijs van Beste boek voor Jongeren

Ook deze week weer een leuke opdracht voor de Friday Five: Welk boek zou ik nomineren als Beste boek voor jongeren….

Dit is wel moeilijk zeg. Ik ben maar even op mijn sterrenpagina van Hebban gaan kijken. Hoeveel sterren heb ik welk boek gegeven en denk ik daar nog steeds zo over? Natuurlijk kunnen er in deze lijst geen boeken van Nederlandstalige schrijvers ontbreken! Dus deze kom je 3 x tegen. De andere 2 sprongen er zo uit dat deze toch echt wel op de lijst moeten ( eentje is wel new adult maar dat zijn ook nog jongeren toch? )

De orde van de pootwachters van Oli Veyn

IMG_3121

Hiervan heb ik zo genoten en deze is me al heel het jaar bijgebleven. Het verhaal had me direct in zijn greep. Nido komt onverwachts oog in oog te staan met de orde van de poortwachters. Het enige probleem is dat als je ze eenmaal gezien hebt er geen weg terug is. Een hele orgineel uitgewerkte wereld gaat voor je open. Hierbij het linkje naar de recensie.

 

Het groene kristal van Esther Wagenaar

groene kristal2In het groene kristal ga je naar een planeet die in het verleden door de mens is gekoloniseerd met de bedoeling er de meest vredelievende planeet van te maken die de mensheid kent. Na vele jaren vertrekt er een expeditie van de aarde om hem terug te zoeken. Is het gelukt om op een nieuwe start te maken op deze planeet? En hoe is het daar nu dan.. Lees hier verder wat ik er van vind.

 

Warcross van Marie Lu

Warcross2Een boek dewelke echt moeilijk weg te leggen is. Een game heeft de wereld veroverd. Wanneer Emika het spel hackt en ontdekt wordt, krijgt ze het aanbod om aan de wereldkampioenschappen mee te doen. Een andere hacker moet ontmaskerd worden. Het boek leest echt als een trein. Ook hierover lees je hier meer.

 

Verraad van Erin Watt

594c8f7a1d1bc1.25967704Deze serie mag echt niet ontbreken in mijn top boeken. Wel een boek voor iets ouderen jongeren. Verraad is het tweede deel in de Royals serie. Reed Royal heeft echt alles behalve Ella. Haar heeft hij door een domme fout weggejaagd. Het enige meisje dat zich niet laat inpakken door hun rijkdom en ook het meisje dat zijn broers aankan. Kan hij haar terugvinden en kan hij zijn leven vol geheimen achter zich laten?

 

Magisch: een verhalenbundel van verschillende auteurs

IMG_2084maDit is dan weer even iets anders. Waarom deze dan bij de beste boeken? Ik heb genoten van de combinatie van deze korte verhalen. Ook is het leuk om met de verschillende schrijfstijlen van deze auteurs kennis te maken. Korte verhalen die me telkens wisten te boeien, een vak apart. Verdere info lees je hier. 

 

Ik ben benieuwd welk boek jij zou nomineren. Laat het me vooral weten. Als je nog meer tips wil lezen, nog meer beste boeken wil ontdekken klik dan vooral ook even hieronder.

Disclamer: De boeken die ik heb uitgekozen zijn de boeken die ikzelf het snelste aan iemand anders zou aanraden. Mijn buikgevoel primeert daarbij. Het taalkundige, literaire ed heb ik niet meegenomen in mijn beslissing. Ik heb wel rekening gehouden met de verschijningsdata. Het “oudste” boek is in juni 2017 verschenen.

 

De foto’s van de orde van de poortwachter en verraad zijn overgenomen van de uitgever.

NerdyGeekyFanboy

All the Feels

Laurie’s Bookshelfs

Een letter meer graag

Make it personal

Live the booklife

Faeraphel

de Bookgeek

My Thousand Lives

Verhaalverliefd

Bookalicious Journey

My perfect booklife

Craving pages

Leesmeemetmij

fleur-talks

connieboekkies

Lilred

LifeasDalinja

Hebban Young Adult Club

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Boeken die ik zou nomineren voor de prijs van Beste boek voor Jongeren

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: