Een onverwacht einde

IMG_4145Verstrengelde vleugels van Vanessa Gerrits

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Aantal pagina’s: 377

ISBN: 9789492585219

 

 

Achterflap

Negentien jaar nadat Max Lucy’s vleugels stal, is er een nieuwe vleugeldief aan het werk in Nieuw-Anvers. Terwijl de engel en de kraai jacht maken op de mysterieuze dader balanceert hun levensgeluk meer dan eens op de rand van een mes. Want de vendetta van “de Krijger”, die is persoonlijk.

In een race tegen de klok zullen Lucy en Max dingen moeten doen die ze nooit voor mogelijk hielden. Met een alliantie van nieuwe vrienden en oude vijanden proberen ze hun wereld te beschermen, maar ver weg van de Korf drijven onbekende volkeren en onzekere tijden hun tot het uiterste.

Mijn mening

Naar dit boek keek ik al enige tijd uit. Ik volg Vanessa Gerrits op socail media en wist dat ze met het schrijven bezig was. Tweedehands vleugels en Zilveren vleugels had ik al met plezier gelezen dus ik was benieuwd naar hoe het verhaal van hen beide ging eindigen. Gelukkig mag ik meedoen aan de blogtour dus kreeg ik het boek iets eerder in handen.

In Tweedehandsvleugels maken we kennis met Lucy wanneer Max haar vleugels steelt.Van het ene moment op het andere kan Lucy dan ook niet meer vliegen en zo niet meer voor haar beschermelingen zorgen. Ze ontdekt dat wanneer ze met haar veer in een boek schrijft ze Max haar wil op kan leggen. Langzaam ontstaat er zo een band tussen hen ( en gebeurd er natuurlijk van alles omdat Kraaien en Engelen nu eenmaal vijanden zijn maar dat lees je in deel 1 en 2 ;-).

20 jaar vliegen we vooruit in de tijd wanneer Verstrengelde vleugels start. Max is volledig opgenomen in de Korf. Het liefst wil Max een baby’tje van hen beide maar Lucy is daar nog niet klaar voor. Wanneer er opeens weer een engel zonder vleugels binnengebracht wordt krijgt iedereen een flashback naar 20 jaar geleden. Maar het blijft niet bij 1 engel , er volgen er snel meer met allemaal hetzelfde verhaal.

Omdat het boek zich 20 jaar later afspeelt zou je het los kunnen lezen maar je komt sneller in het verhaal als je de vorige delen wel hebt gelezen. De verschillende personage die vrij snel achter elkaar beschreven worden behoeven dan geen verdere uitleg. Ook de functies en de verhoudingen zijn anders misschien moeilijker te volgen.

Vanessa haar schrijfstijl leest zeer vlot. Je vliegt er op je vleugels doorheen. Toch wissel je regelmatig van vleugels ( POV’s). Dit omdat Lucy, Max en “de Krijger” niet in dezelfde plaats, ruimtes en tijd verblijven. Deze verschillende invalshoeken maken het verhaal boeiender.  Van het leven van de andere personages vang je soms een glimp maar dit wordt dan spijtig genoeg niet verder uitgewerkt. De raadseltjes zijn dan weer mysterieus.

Jij is jij en hij is hij, maar jullie zijn hartsvrienden, zij aan zij en jij is hij

Vooral het einde is onverwacht. Je verwacht veel maar dit toch niet. Meer vertel ik er niet over want anders poiler ik direct.

Conclusie

Verstrengelde vleugels neemt je voor de laatste keer mee naar het leven in de Korf. Heerlijk om op een zomeravond buiten te lezen en te ontspannen. Een serie op lekker mee op vakantie te nemen. Het boek is te verkrijgen van 2 juli.

Lees ook wat mijn mede bloggers ervan vinden :

Mypinkfairytale

de boekentrommel

Confession of a serialreader

Liefde voor boeken Amanda

Mustreads or not

Diamondpages

 

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

 

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Een onverwacht einde

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: