X maal liefde

Brave new loveBrave new love : verhalen van Jen Minkman, Miranda Peters, Debora Elisabeth, Sophia Drenth, Natascha van Limpt, Isabel Peters, Oli Veyn, Tamara Haagmans, Marijke F Jansen en Lysander Mazee

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Aantal Pagina’s: 341

ISBN: 9789492585202

 

 

Korte inhoud

Dutch Venture Publishing geeft haar 3de verhalenbundel uit geschreven door Nederlandse YA-auteurs dit keer met als thema diversiteit. Wat als je de krachten van vuur kunt beheersen, maar wordt gepest omdat je op hetzelfde geslacht valt? Wat als je juist door je handicap een bovennatuurlijke gave hebt? En wat als je manier om jezelf te zijn betekent dat je in opstand moet komen tegen alles wat je geleerd hebt? 

Mijn mening

Met deze verhalenbundel wordt het thema diversiteit weer in het licht gezet. Het spijtige is dat we er nog steeds de stempel op moeten plakken want in boeken is het nog geen alledaags iets ( hoewel je het steeds meer tegenkomt).

De verhalen zijn zeer verschillend met telkens een andere invalshoek. Sommige weten me direct te bekoren terwijl andere dit minder tot zelfs niet doen. Ik had heel veel moeite met Sanssouci, het verhaal is verwarrend. Je weet op een gegeven moment wel wat er aan de hand is maar het leest voor mij niet vlot door. Het springt van het ene moment en van de ene persoon naar de andere. Hier moest ik even bij doorbijten en doorlezen.

Ik was zeer benieuwd naar Dag, Dromer van Sophia Drenth. Ik ben langzaam kennis aan het maken met haar zeer beeldende schrijfstijl en hoe meer ik hiervan lees, hoe meer ik het waardeer. Natuurlijk blijft de invalshoek aan de zwarte kant maar ze beschrijft de emoties/ gevoelens zo treffend dat het een zaligheid is om te lezen.

Als een titel van een verhaal Phantom of the opera is dan heb je bij voorbaat mijn aandacht al vast. Natuurlijk was ik dan ook enorm nieuwsgierig wat dit verhaal ging brengen. Minder over liefde maar meer over anders zijn. Omarm het als je anders bent. Door je anders zijn ontwikkel je namelijk andere talenten en deze kunnen voor andere mensen een verschil brengen tussen hemel en aarde.

Debora Elisabeth weet me weer direct in haar tang te nemen. Met over de grens heeft ze mijn aandacht volledig getrokken. Dit verhaal lees ik in 1 keer door, ik kan het gewoon niet wegleggen. Het stoot je tegen de borst, ontroerd en verrast je tegelijkertijd.

Vuurkoningin kan het begin zijn van een volledig boek. De karakters zijn neergezet en het einde schreeuwt om een vervolg. Hoewel ik er moeilijker in het verhaal kon komen.

Uit de diepte gaat over de ontluikende liefde tussen een jongen en een selkie. De setting van dit verhaal kreeg me niet te pakken. Ik voelde het niet.Het bleef voor mij wat op een afstand.

Wat in Spiegelvrees vooral ook opvalt zijn de korte hoofdstukken. Natascha van Limpt beschrijft het Aziatische winkeltje en de liefde van Erik voor deze cultuur zo mooi dat je er direct in zit. De spiegel die er een belangrijke rol in speelt, het goede en het kwade waar we constant mee in gevecht zijn. Waar kies je voor? Ga je voor de liefde en het goede? Of laat je je kwade kant boven komen?

Met Stem van Sakura blijven we in het Oosten ( Tokyo) in dit geval. Bij het lezen van dit verhaal had ik geluk. Mijn dochter kent enkele woorden Japans en dat kwam goed van pas. Het past in het verhaal dat je sommige worden/ zinnen  niet begrijpt maar het is toch leuk om de vertaling te weten zonder Google translate.  Magisch hoe de taalbarrière toch even is opgelost.

In Het bitterzoetste verhaal neemt Jen Minkman ons ook mee naar een andere cultuur met magisch tintje. De ramadan en een stadje in het Midden Oosten. Een verslaving aan Vertelsels en een meisje dat graag een jongen wil zijn.

De laatste verhaal is er een van Oli Veyn. Een boodschap waar Oli zeker voor staat. Durf je eigen weg te gaan. Deze weg gaat niet over rozen en de val is soms meedogenloos maar aan het einde ontdek je je kracht.

Conclusie

De verhalen in Brave new love staan op alle vlakken voor diversiteit. De onderwerpen natuurlijk op de eerste plaats maar de manier waarop ze mijn aandacht wel of niet vast konden houden was ook. Ik blijf het wel steeds leuk vinden dat ik zo beter kennismaak met andere vertelsels van deze auteurs. Het maakt het kiezen van boeken op mijn TBR weer wat makkelijker en uitgebreider.

Lees hier ook wat andere bloggers ervan vonden:

 

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: