Kies je mee in welke serie ik verder lees ?

Laat jij soms ook iemand anders kiezen welk boek jullie gaan lezen uit die mega grote TBR stapel? Of kies je echt altijd zelf? Maak jij een TBR lijst voor de komende maand of kies je op gevoel het volgende boek? Deze maand mag je voor mij weer kiezen. Omdat ik een weekje vakantie heb in juli zitten er een aantal dikke pillen bij. En deze keer met thema zoals je al in de titel kon lezen.

Ik zag een Booktube video van Sasha (a bookwormlife) en daar mag je ook kiezen welke serie ze verder leest dus dat leek me ook leuk als thema. Laat vooral je keuze aan mij weten!

De Grote jacht van Robert Jordan

KJMJ2

 

Dit is het tweede deel uit Het rad des tijds waarin in pas geleden begonnen ben. Dikke pillen (700p) zijn het allemaal maar het eerste deel was een thuiskomen. De wereld, de setting en de schrijfstijl trekken me allemaal aan. Alle delen achter elkaar lezen zou teveel zijn van het goede maar ik ben klaar voor het tweede deel. Hierin draait het rad naar de jacht op de Hoorn van Valere. Elke 100 jaar wordt deze jacht gehouden. De Hoorn zou naar verluidt de helden van weleer kunnen oproepen.

 

 

 

De ondergrondse orde van Mark Frost

KJEJ1

In het tweede deel van de trilogie is de sinistere ondergrondse studentenorde, de ridders van Karel de Grote, ontmaskerd. Will moet nog aan zijn fysieke en mentale krachten werken en blijft ook in de zomer in het Centrum. Zijn studiegenoten zetten hun onderzoek verder en ontdekken verontrustende informatie over zichzelf. Wanneer zal de strijd plaatsvinden? Wie is vriend en wie is vijand?

 

 

 

Het lot van de Taerling van Erika Johansen

KJMJ3

Dit is het laatste deel van de Tearling-serie en heb ik al enkele maanden in mijn boekenkast staan. Om de een of andere  rede neem ik hem niet als volgende boek om te lezen hoewel ik sta te springen om te beginnen van de andere kant. Zou het kunnen omdat dit het laatste deel is en ik geen afscheid wil nemen van de Tearling?Omdat dit het derde deel is ga ik niet te veel over het verhaal vertellen. Enkel : I Love this world.

 

 

Het legioen van vlammen door Anthony Ryan

KJMJ5.jpg

680 p dus ook weer een dikke pil. Dit is het tweede deel uit de Draconis Memoria serie en dit jaar uitgekomen. Het is een serie met mega oog voor detail. Het verhaal wordt vanuit de verschillende partijen bekeken en drakenbloed is hetgeen je kracht geeft. Je vliegt zeker niet door het verhaal heen. Het is lezen en genieten, kleine stukjes tegelijk om alles gezien te hebben zoals een klein gerechtje van een topchef op je bord.

 

 

De verre kust van Diana Gabaldon

KJMJ4

Iets helemaal anders deze serie en ook weer een dik boek. Ik heb dit deel gekocht op de boekenbeurs in 2015 en zolang geleden ben ik in deze serie begonnen. De eerste 2 boeken heb ik achter elkaar gelezen en ook in dit deel was ik al gestart. Maar heb het dan weggelegd omdat het even genoeg was en heb hem niet terug opgepakt. En toch verlang ik er soms terug naar om me onder te dompelen in het Schotland dat Gabaldon geschapen heeft. De historie, de machtsverhoudingen het afzetten van de Schotten tegen de Engelsen en natuurlijk Jamie Fraser.

 

Soms zou ik echt willen dat ik meer zou kunnen lezen. Ik lees nu al best wel veel maar al deze series staan te vechten om op de eerste plaats te komen en zo verder gelezen te worden. Sommige hebben zich de laatste tijd iets rustiger gehouden en naar de achtergrond gestapt omdat ze even uitgeroepen waren.Maar nu ik ze weer even vastgehad heb is het weer zo moeilijk. Ik zou ze het liefst allemaal tegelijk vastpakken en lezen. Dus jij mag deze moeilijke keuze voor mij maken. Welke serie staat in juli zeker op mijn lijstje?

 

Advertentie

2 gedachten over “Kies je mee in welke serie ik verder lees ?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: