Friday Five : Boeken met een geweldige plottwist

Deze week een heel leuk thema voor de friday Five: de boeken met een geweldige plottwist. Laten we eerlijk zijn de meeste van ons lezen regelmatig dus een plottwist zien we vaak van ver aankomen. Toch genieten we er van als het dan toch anders verloopt dan we gedacht hadden. Dat niet alleen maar als dan die plottwist een hele nieuwe visie, wereld opentrekt…. mmm heerlijk.

Hof van Doorns en rozen van SarahJ. Maas

HVDERis er een in dit kaliber. Een hervertelling van Belle en het beest en alle verwachtingen zijn dat Freye dolgelukkig gaat worden met Tamlin maar…. dan duikt Rhysand op en geeft een volledige andere wending aan het verhaal. Geweldig! Niet vreemd dat we allemaal mega nieuwsgierig waren naar hof van mist en woede

 

Syndroom van J. Sharpe

syndroom1Dit hoort zeker in het rijtje geweldige plottwisten thuis. De samenvatting van deze is: er zijn zoveel plottwisten dat je een volledige mindfuck hebt tegen het einde van het boek. De ene twist na de andere, het lijkt wel een dans met telkens andere passen en je weet niet welke er nu bij deze muziek hoort. Lees al eens de achterflap en je krijgt al een beetje een idee.

 

Geboren in licht van Kim ten Tusscher

geborenEn dan heb je nog van die auteurs die je eerst een trilogie laten lezen en dan op de laatste bladzijde een zin schrijven waarna je denkt: NEEEEEEEE dit kan niet, waar is het vervolg? Een plottwist en een cliffhanger tegelijk. Goed gedaan Kim!  Ik ben nu ijverig in de volgende trilogie aan het lezen ;-).

 

Verstrengelde vleugels van Vanessa Gerrits

verstengelde vleugelsZij laat het boek dan weer op een manier eindigen die je niet verwacht. Je verwachtingen zijn gespannen, je leeft mee met de Engel en de Kraai, iemand is voor de “bag guy” en dan opeens ontploft er precies een bom. Alles valt op een helemaal andere manier in elkaar.

 

Seance van Kevin Valgaeren

seanceblogBovennatuurlijk, gothic en een helemaal andere invalshoek. Schrijfwijze en leeservaring is niet te vergelijken met de boeken hierboven. Hij neemt je mee de geschiedenis in, in onderwerp en in zinsbouw. Ook deze verhaallijn loopt helemaal anders dan het in eerste instantie leek.

 

Buiten het eerste boek vertel ik nu natuurlijk bewust niet wat de plottwist is. Dit om spoilers te voorkomen natuurlijk. Niemand weet graag van te voren welke plotwending geweldig is. Ook het genre van bovenstaande boeken is zo verschillende dat dat de verzameling alleen al heel leuk maakt;

Indien je nog boeken met geweldige plottwisten wil spotten kun je verder klikken naar de volgende blogs. Ook zij doen mee aan de Friday Five

NerdyGeekyFanboy

All the Feels

Laurie’s Bookshelfs

Een letter meer graag

Make it personal

Live the booklife

Faeraphel

de Bookgeek

My Thousand Lives

Verhaalverliefd

Bookalicious Journey

My perfect booklife

Craving pages

Leesmeemetmij

fleur-talks

connieboekkies

Lilred

LifeasDalinja

Hebban Young Adult Club

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: