Achter de Poort van Verre

Tvg2De Tuinen van Ginder, Achter de Poort van Verre door Rieks Veenker ( Illustraties Job van Gelder)

Uitgeverij: Palmslag

Aantal Pagina’s: 103

ISBN: 978491773853

 

 

 

Achterflap:

De oude koningin van de mieren is moe. Ze weet wat dat betekent, dus neemt ze een besluit. Ze stuurt de Mier van Welkom op pad om prinses Reina bij zich te roepen, haar jongste dochter. Prinses Reina twijfelt geen moment. Maar onderweg naar Blijgaarde verdwaalt ze met de Mier van Welkom. Via de Omweg komen ze bij een heel andere poort.

Mijn mening

Wat als eerste opvalt aan het boek wanneer je het vastneemt is de mooie illustratie op de cover. De boom met lantaarntjes, 2 bijen op een tak en de mier aan de zijkant, direct de hoofdpersonen uit het verhaal. Wanneer je de cover dan omslaat word je verwelkomt door bijengraten en besef je dat er zeer veel aandacht aan de illustraties is besteed.

TvG1

Het boek valt onder de hoofding kind en jeugd. Voor mij is het een boek dat valt onder een voorleesboek voor gretige luisteraars. Elk hoofdstuk is net lang genoeg om per avond voor te lezen.

Achter de Poort van Verre is het tweede deel van de Tuinen van Ginder maar perfect afzonderlijk te lezen. Het taalgebruik is leuk maar niet makkelijk. Om dit als kind zelf te lezen moet het toch al wel wat leeservaring hebben. De woordspelingen zijn dan weer enorm leuk! Het Hazenpad nemen kan echt en na het lezen weet je wat een snoeshaan is.  De namen van de personages en de uitwerking ervan laten je regelmatig grinniken.  Je verwondert je dat ze zo goed passen.

Het verhaal is leuk en makkelijk te volgen. Tijdens het lezen vraag je je toch steeds af wat er nog gaat gebeuren. De tijdsdruk om op tijd bij haar moeder te geraken brengt spanning in het verhaal.

De combinatie tekst en illustratie verdient dan een pluim!

Conclusie:

Een boek voor kinderen die van voorgelezen verhalen houden met ongelooflijk veel oog voor detail.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: