TBR september

Het is alweer bijna september, mijn huisje is voor het grootste deel ingericht en ik ben ondertussen doodop. Moe van al het sjouwen, schilderen, regelen en zorgen is het hoog tijd dat ik me weer met een boek terugtrek op de bank of in bed. Ik wil gewoon leuk lezen, even misschien iets minder recensies , reading for fun! Natuurlijk lees ik altijd omdat ik het leuk vind maar nu even iets meer verstand op 0 en genieten, geen oordeel achteraf.. Maar ik ga er ook een paar tussen steken waar ik zeker een blog over ga schrijven! Ik kan het nu eenmaal niet laten!

Het vijfde seizoen van N.K. Jemisin

image004

Oei en waarom nu wel een vertaald boek? Je ziet ze minder verschijnen op mijn blog maar ik lees ze zeker ook. Deze zag ik en hij sprak me direct al aan . De titel op de achterflap: Zo vergaat de wereld… voor de laatste keer. 3 vreselijke dingen gebeuren er op 1 dag. Een moord en ontvoering, een gek die de stad Yumenes op wraakzuchtige manier aanvalt en een enorm vurige breuklijn trekt door het continent de Stilte…. Tel daarbij op dat N.K. Jemisin  de Hugo Award al 3 jaar gewonnen heeft en dit is een must read!  Over dit eerste deel van de gebroken Aarde trilogie zal ik zeker nog meer vertellen.

Vonnis van Sophia Drenth (eerste boek van de bloedwetten)

3D-Book-Template_BW1_jpeg

Ik volg Drenth al enige tijd op Facebook. Alleen daardoor krijg je zin om haar boeken te lezen. Op dit moment is Madame terug thuis en haar leven is een chaos. Drenth schrijf een novelle ( nee hoor? het wordt een roman want Madame haar verhaal is gewoon niet in minder woorden te vatten) over haar leven. Het huis ligt dan ook vol jurken en high heels. Je kunt je niet voorstellen dat iemand daarop kan lopen.

Enkele maanden geleden mocht ik voor de blogtour van kleine moordenaar haar novelle lezen en mijn interesse was nog meer gewekt. In plaats van te bestellen via een webshop had ik me dan voorgenomen om ze van Castlefest mee te brengen (kon ik ze lekker bij haarzelf kopen) Het zijn 2 prachtige hardcovers geworden ( ja tuurlijk neem ik ze dan direct allebei mee!) Vonnis staat voor september op de kalender.

Het Paulus Labyrint van Jeroen Windmeijer

paulus labyrinth

Deze staat ook alweer veel te lang in mijn boekenkast. Op de een of andere manier laat het universum mij nog eens weten dat ik zijn boeken nu zeker moet lezen! Het Paulus Labyrint kreeg ik van mijn zus en Het Pilgrims fathers complot won ik bij Boekenverslinders. Zeer hoog tijd dat ik ze van mijn TBR-kast naar mijn gelezen kast verhuis! Thrillers met als achtergrond Romeinse en Bijbelse geschiedenis daar smulde ik in het verleden van. Dus als er een ondergronds gangenstelsel gevonden wordt in Leiden en een archeoloog het raadsel moet oplossen, komt het boek bij mij in mijn boekenkast.

En de rest…

Gaat het bij deze 3 boeken blijven ? Ik denk het niet. Welke dat gaan worden weet ik nog niet. Het moment, de gezindheid en de concentratie wordt bepalend. Maar geen schrik hoor, ik laat het jullie zeker nog weten…..

Veel leesplezier in september!

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: