Friday Five: Boeken van eigen bodem

Oo, oo, oo wat ben ik slecht in de friday five op dit moment…. Een van de problemen is dat mijn gelezen boeken op het oude adres staan en dan kan ik er moeilijk 5 uitkiezen vanaf hier. Maar deze kan ik echt niet laten liggen: 5 boeken van eigen bodem.

Bij deze 5 boeken van eigen bodem die al in mijn TBR-kast te springen staan om gelezen te worden. Bij de foto kun je ook de achterflap lezen, dit omdat ik deze boeken zelf nog niet gelezen heb ;-).

 

Wintercode van Pen Stewart (eerste deel van de Wintertriologie)

wintercode

Al eeuwen bewaart de Orde van de Winterkinderen het machtsevenwicht tussen de mensen van het Paternaat en de oorspronkelijke rassen van Laersinweld. Chloë Sol Ramsey staat op het punt om haar eindtesten te doen en definitief toe te treden tot de Orde.

Maar dan slaat het noodlot toe.

Chloë is het doelwit van een klopjacht en moet vluchten. Bijgestaan door haar voormalige geliefde en de laatste halfling van Laersinweld probeert Chloë haar achtervolgers voor te blijven.

Niets is echter wat het lijkt. Het verborgen verleden van Chloës metgezellen keert zich tegen haar en alles wat ze liefheeft. Kan Chloë de juiste keuzes maken om de balans tussen de verschillende volkeren te herstellen? Of zullen de gevolgen van die keuzes haar hele wereld vernietigen?

Ik ben ook nieuwsgierig naar de prachtige illustraties die je in het boek vind. Pen heeft ze allemaal zelf gemaakt!

De wolvenmeesteres van Atalanta Nèhmoura ( 5de deel van de kronieken van Ulriach de Waanzinnige)

de wolvernmeesteres.jpg

Er zijn 3 jaar van vrede verstreken sinds Aïns terugkeer in Silkon. Tijdens een feest ter ere van het huwelijk tussen koning Artakin en Prinses Zaïra ontmoet Aïn de bloedmooie Irdana. Als zij op mystrieuze wijze verdwijnt, zet Aïn alles op alles om haar te vinden en verliest daarbij zijn eigen veiligheid uit het oog.

De vijand slaapt echter niet. De Heren van Drie smeden samen met Hyadra, de Slngengodin, een complot om Aïn te doden. Aïns lot lijkt af te hangen van een eenzame wolvin uit Ulriach gedicht of is toch de hulp van Dask nodig?

De eerste 4 delen heb ik enkele jaren geleden verslonden. Deel 5 en 6 horen terug bij elkaar en daarom heb ik gewacht tot ze allebei uitgegeven zijn.

Heksenwaan door Martijn Adelmund en Iris Compiet

Heksenwaan

Nikkie Zeevenslooten is vervloekt. Dat wil zeggen: dat idee kan ze maar niet loslaten. Misschien wel om die reden gebruikt ze haar schetsboek als een spiegel voor haar dagelijkse gebeurtenissen, om precies bij te houden wat haar allemaal overkomt. Want de dagelijkse gebeurtenissen in het leven van Nikkie zijn ronduit onalledaags. Vaak zelfs beangstigend. Zo blijkt tijdens een bezoek aan de Heksenwaag in Oudewater dat vreemde en vooral sinistere personen een ongezonde belangstelling voor haar aan de dag leggen. Ternauwernood lukt het haar te ontsnappen. Wat ze niet weet, is dat dit pas het begin is van een avontuur dat haar naar de gevaarlijke omgeving van de zogeheten Binnenlanden zal voeren, het domein van de heksen. Wat Nikkie ook niet weet is dat zij de hoofdprijs vormt van de Wilde Jacht, die geen enkel mensenkind ooit overleeft heeft.

Overstekers van Petra Doom

Overstekers

Vijf jaar geleden kwam Mirabel van de magische wereld Aeterna naar de aarde om er een nieuw leven te beginnen, een stap die vele zogenaamde “overstekers” wagen. Samen met haar huisgenoot- vormveranderaar Terya- runt ze een fruitbedrijfje. Officieus heeft ze nog een tweede baan: het bemiddelen wanneer Overstekers in conflict raken met elkaar of, nog vervelender, met mensen? Maar dan krijgt Mirabel onverwacht bezoek uit Aeterna en moet ze bemiddelen in een zeer ingrijpende zaak. Er is namelijk een moord gepleegd..

Het Pilgrim Fathers complot van Jeroen Windmeijer

The Pilgrim fathres complot

Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselarijloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in een archief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgirm Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 waanden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok. Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaak betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter?

 

Allemaal van eigen bodem en allemaal beloven ze weer enkele geweldige uren van leesplezier!

 

Voor andere ideeën kun je terecht bij de volgende bloggers:

NerdyGeekyFanboy

All the Feels

Laurie’s Bookshelfs

Een letter meer graag

Make it personal

Live the booklife

Faeraphel

de Bookgeek

My Thousand Lives

Verhaalverliefd

Bookalicious Journey

My perfect booklife

Craving pages

Leesmeemetmij

fleur-talks

connieboekkies

Lilred

LifeasDalinja

Hebban Young Adult Club

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: