2 korte recensies

In de afgelopen maand heb ik ook 2 boeken gelezen die ik al heel lang wilde lezen. Ik had me voorgenomen om er geen blog over te schrijven. Het zijn nl geen NLDS.  Maar ik zie ze steeds in mijn kastje staan van gelezen boeken van deze maand en kan ze nu weer niet tekort doen dus hierbij een korte recensie van beide.

 

Het lot van de Tearling door Erika Johansen

het lot van Tearling

ISBN: 9789022580943

Dit is het laatste deel van de trilogie van de Tearling-serie. Maw over het verhaal ga ik niets zeggen want daarvoor kun je best de eerste 2 delen lezen.

Het deel is helemaal anders dan ik verwacht had. Het gaat veel meer over het verleden, het begin van de komst van het volk naar de Tearling. Natuurlijk is er een grote rol weggelegd voor Kelsea en de Rode Koningin maar op ene andere manier dus.

Ook dit laatste deel blijft boeien maar je moet je aandacht er wel bijhouden. Het is er weer even inkomen met al de verschillende personages die hun rol te vervullen hebben.  De afwisseling tussen heden en verleden maakt de samenkomst van de verhaallijnen enkel nog spannender. Deze worden weer tot in de puntjes uitgewerkt door Johansen. Je wordt telkens verder meegesleept in Fantasy en realiteit.

Het lot van de Tearling is een slot om van te snoepen. Een serie met veel diepgang en verschillende lagen om te ontdekken. Je leert hoe geschiedenis het heden beïnvloed en hoe sommige mensen toch echt anders zijn dan gedacht!

 

Onverschrokken door Lesley Livingston

overschrokken

ISBN 978000351497

Een hervertelling van Spartacus maar met een vrouwelijke gladiator in de hoofdrol. Ook dit boek stond allang op mijn verlanglijstje maar ik kocht het telkens maar niet. Deze maand dus wel en ik ben blij dat ik het gedaan heb!

Fallon ( de dochter van een Germaanse koning) wordt ontvoert op de avond van haar 17de verjaardag. De dag waarop ze hoopte toegelaten te worden in het Cantii-leger. Via een slavenhandelaar komt ze terecht in een school voor vrouwelijke gladiatoren in Rome. Ze zal moeten vechten voor haar eer en haar leven. Haar lot ligt in de handen van de persoon die ze het allerergste haat op de hele wereld: Julius Caesar.

In onverschrokken volgen we 1 verhaallijn die van Fallon. Dit maakt het eenvoudig om te volgen.  Livingston weet de spanning zeker goed op te bouwen en je kunt je goed inleven in Fallon. Minder is dan dat je enkel een glimp kan opvangen van de andere personages en hun drijfveren. Het wordt net genoeg aangestipt om ze een beetje te leren kennen maar doorgronden van het waarom kun je niet.

Onverschrokken is echt een boek om tussendoor te lezen. Lekker buiten in de zon aan het zwembad. Ontspannen lezen zonder dat je je hard moet concentreren. Voor mij het juiste boek op het juiste moment.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: