Wat als je bloed veranderd?

vonnis2Vonnis van Sophia Drenth eerste deel van Bloedwetten

Uitgeverij: Staaldruk

Aantal Pagina’s: 392

ISBN: 9789492099235

 

 

 

Korte inhoud

Roar Storm heeft maar 1 doel in zijn leven: de plaag van de Ath’vacii uitroeien. Nadat zijn vrouw overleden is door bloedroof is zijn enige levensdoel: de bloedwet. Wanneer hij een van de monsters executeert, verandert hij zijn lotsbestemming.  Als wraak maken de Ath’vacci hem een van hen.

Na zijn verandering doet hij er alles aan om volgens zijn menselijke regels te blijven leven. Hoewel hij soms gek wordt van de bloeddorst weigert hij bloed van anderen tot zich te nemen. Storm probeert zijn werk voort te zetten tegen elke door hem te betalen prijs.

Mijn mening

Meer dan een jaar geleden kwam ik de eerste keer de boeken van Sophia Drenth tegen. De covers spraken me al direct aan maar ik haakte af op de titel. Ik had juist enkele boeken met horrorelementen gelezen en tot de ontdekking gekomen dat dit echt niets voor mij was. Een tijdje later kwam ik Sophia tegen op Facebook en begon haar te volgen. Ze schrijft regelmatig korte vermakelijke stukjes over haar personages. Kleintje was toentertijd bij haar op bezoek. Ik kreeg de kans om mee te doen met de blogtour van kleine moordenaar en was daarna echt om. Omdat ik de boeken niet zomaar in de winkel wilde bestellen ( ik vind het nu eenmaal leuk om boeken bij de auteur zelf te kopen) stonden ze even op de wachtlijst. Castlefest was dan ook het moment! 2 mooie hardcovers gingen mee richting mijn boekenkast!

Laat ik beginnen met vertellen dat het verhaal helemaal anders was dan gedacht. Natuurlijk zitten er bloedmomentjes is maar Storm wil deze gruwelijkheden uitroeien. Al voor zijn schepping als Ath’vacii is hij een sterke persoonlijkheid. Hij laat zich door niets en niemand afleiden. Zijn doel : de bloedwet erdoor krijgen. Het is fenomenaal hoe hij volgens deze regels blijft leven hoewel hij gemaakt is. Hoe hij toch blijft samenwerken met zijn vroegere jagers en hoe deze terug respect voor hem krijgen na zijn transformatie. De rol die professor Greifswald in het maken van bloedpulver en de verstrekkende gevolgen die dat heeft. Allemaal elementen die maken dat je verder wil blijven lezen eenmaal je begonnen bent.

Drenth weet een wereld te bouwen die je zo voor je ziet. Een Victoriaanse maatschappij met de ath’vicii als storend element. Hierin past alles perfect. Haar schrijfstijl maakt dat je de kou van het gemaakte land ook langzaam in je eigen botten voelt omhoog kruipen. Het hol van de moeder vult je met afschuw en liefde terwijl je je zo thuis voelt in het huis van Storm.

Daarbij weet ze het thema transformatie, vrije wil, innerlijke kracht en trouw blijven aan jezelf op een wonderlijke manier te verwerken in Vonnis. Je afzetten tegen het normale, het willen gaan voor je doel en al het andere ervoor opzij zetten, in leven en gemaakt leven. De strubbelingen die Storm voelt, de bloeddorst die door zijn lichaam giert en de liefde die hem overvalt, tegenstrijdigheden ten top. Je beseft dat het gaan voor een doel altijd afwijkt het normale en dat het een hoop karakter en doorzettingsvermogen vergt om je doel te bereiken. Ook Storm moet de mensen ervan overtuigen dat hij geen bloed van anderen zal drinken, dat hij de bloedwet nog steeds wil invoeren.

Besluit

Zoals verwacht heb ik genoten van Vonnis. Een krachtig thema als rode draad in een mooi, betoverend jasje.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: