Friday Five : 5 sterke mannelijke hoofdrollen

Ja, oei , makkelijk, moeilijk, ….. Verschillende dingen spoken door mijn hoofd wanneer ik de opdracht voor vandaag lees. Natuurlijk is het makkelijk ( ik heb echt wel enkele boeken met sterke mannen in de hoofdrol in mijn boekenkast staan) maar dan begint het kiezen weer en dat maakt het elke week zo moeilijk.:-) Ik vraag me soms echt af of mijn medebloggers bij de friday five ook altijd zo moeten nadenken… Kijk in het lijstje hieronder welke zij gekozen hebben. Maar het blijft leuk om te doen zo elke week 5 boeken en/of personages in het zonnetje te zetten.

Maar hier beginnen we er aan!

  • the love of my live Richard Rahl uit de wetten van de magie.

Hij blijft steeds door mijn hoofd spoken. Ook na al die jaren! Oh wat ben ik weg van dat karakter! De manier waarop hij ontwikkeld doorheen heel de serie. Het mededogen, de liefde en de doorzetting: I love him

9789024528257-de-ongeschreven-wet-l-LQ-f

  • Storm uit de Bloedwetten van Sophia Drenth

Een man die ondanks alles achter zijn principes blijft staan hoewel het indruist tegen alles wat een gemaakte is. Het doorzetten om de mensen te overtuigen zodat de wereld beter kan worden en de gemaakte en mensen vreedzaam naast elkaar kunnen leven. Wauw.

vonnis2

  • Robert Langdon uit de Davinci code van Dan Brown

Jaren geleden waren de boeken van Dan Brown een must have voor me. Een van de eerste schrijver waarvan ik de boeken ook daadwerkelijk kocht. Ik begon net thrillers te lezen en de combinatie van religie en thrillers is nog steeds een aantrekkelijke combinatie voor mij. Toen was die nog nieuw en ik heb de boeken verslonden. De kennis en het karakter van Robert Langdon blijven me bij.

9789024575237-de-da-vinci-code-m-LQ-f

  • Jasper uit Hart-slag van Joanne Carlton

Een boek dat ik gisteren uit heb gelezen. Wat een kracht, wat een doorzetting en hoe gek kan het lopen. Niet het genre wat ik het meeste lees maar jongens wat ben ik blij dat ik het gelezen heb. De recensie volgt nog maar Jasper moet nu al in mijn lijst van sterke mannelijke hoofdrollen komen.

Hartslag_Joanne_Carlton

  • Jamie Fraser uit de Reizigers van Diana Gabaldon

De rosse Scot die bij een andere clan moet onderduiken met het hart op de juiste plaats maar soms ook zo hard en koppig als staal. Een personage die heel wat heeft meegemaakt en blijft staan wanneer het moeilijk wordt.

KJMJ4

Ken ik geen andere sterkte mannelijke hoofdrollen? Absoluut wel! Maar ik kan er vandaag maar  aan 5 bod laten komen. Deze 5 zitten vandaag top of mind. Maar indien je het me morgen of volgende week vraagt is de lijst misschien wel wat aangepast.

Welke man is jou bijgebleven? Heeft deze invloed gehad op je dagelijkse leven?

Laat het me zeker weten en kijk ook eens bij de andere bloggers wie zij gekozen hebben.

nerdygeekyfanboy

Leesmee

all the feels

Lauries bookshelf

Make it personal

Live the booklife

Faeraphel

 My thousand lives

 Verhaal verliefd

Bookalicious journey

 My perfect booklife

craving pages

Lees mee met mij

 Fleur talks

Connies Boekkies

 Lilred

Life as Dalinja

Hebban Young Adult club

I lovely off flower

Must mag

Sterrenregen

Wonderstruckbooks

Bookish villainy

Het leven van een boekworm

Secrets of the tales

About my bookshelf

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: