Friday Five: Diversiteit

Deze week denken we met zijn allen na over het onderwerp diversiteit in boeken. En komen we dit al genoeg tegen?

Ik beken schuld. Ik heb niet zoveel boeken over diversiteit en ik kom het nog niet veel tegen in de boeken die ik lees. Maar ik heb er wel een aantal gevonden. Vind ik diversiteit dan niet belangrijk? Jawel, heel belangrijk zelfs. Naar mijn mening komt het ook nog te weinig aan bod en ik maak me daar ook schuldig aan ( dank je Sophia Drenth om me daar pas geleden aan te herinneren). Sommige dingen zijn nu eenmaal zo ingeburgerd en dat krijg je er niet zomaar uit.

Wil ik hier nu een hele uiteenzetting gaan doen hoe ik erover denk? Nee toch niet. Waarom niet? Omdat het eigenlijk voor mij geen issue is. Hoe je eruit ziet of van welk geslacht je houdt is voor mij belangrijk criteria. Wie je bent, wat je doet en hoe je in het leven staat is veel belangrijker. Niemand hoeft voor mij uit de kast te komen  want dat betekent dat ze er eerst in moeten zijn gaan zitten en DAAR ben ik tegen. Laat iedereen zijn wie ze zijn!

Maar nu de boeken want daar gaat het om toch?

In elk lijstje zal deze voorkomen vrees ik:

Simon vs de rest van de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli

FFZB3

Op het YA-event in Eindhoven heeft Myrthe een korte over de streep met ons gedaan en enkele confronterende vragen gesteld die je toch even aan het denken zet.Wat moeten jongeren nog steeds allemaal overwinnen om voor hun eigen gevoelens uit te komen.

Wat ik geweldig vond was dat toen de film uit kwam mijn oudste dochter deze met de school verplicht is gaan kijken als afsluiter van het schooljaar.  Een goede actie naar mijn mening.

Brave new love, verzamelbundel

Brave new love

Jen Minkman van Dutch Venture Publishing heeft ook vorig jaar een verhalenbundel uitgebracht met juist dat als onderwerp.  Het globale thema? Uitkomen voor wie je bent en durven opkomen voor jezelf.

10 auteurs hebben met deze invalshoek een verhaal geschreven waardoor ook de bundel zeer divers is.

Het vijfde seizoen door N.K. Jemisin

Het vijfde seizoen

Dit is het eerste boek dat ik tegen ben gekomen waar er verschillende aspecten van seksualiteit beschreven worden als de normaalste zaak van de wereld. Het wordt niet benadrukt, het wordt niet uitgelicht en toch is het aanwezig. Het is gewoon zoals het karakter is zonder verder opsmuk of poeha.

Hart-slag door Joanne Carlton

hart-slag

De 2 hoofpersonen Jasper en Sam worden bijgestaan door een ongelooflijk sterk mannelijk koppel. Verder verklap ik er niet teveel over maar je kan volgende week vrijdag lezen wat ik ervan vond want dan komt de recensie online.

En dan mis ik er nog 1… Ik weet het. Ik kan er me zo direct geen bedenken in welk boek het nog op een aangename manier naar voor gebracht wordt. Dit bevestigd dat het gewoon nog te weinig aan bod komt ( of dat mijn geheugen weer even de worm van een zeef aan genomen heeft).

Ik ga zeker ook kijken bij mijn collega-bloggers. Ik hoop daar nog enkele leuke ideeën op te doen. Klik dan ook zeker door:

nerdygeekyfanboy

Leesmee

all the feels

Lauries bookshelf

Make it personal

Live the booklife

Faeraphel

 My thousand lives

 Verhaal verliefd

Bookalicious journey

 My perfect booklife

craving pages

Lees mee met mij

 Fleur talks

Connies Boekkies

 Lilred

Life as Dalinja

Hebban Young Adult club

I lovely off flower

Must mag

Sterrenregen

Wonderstruckbooks

Bookish villainy

Het leven van een boekworm

Secrets of the tales

About my bookshelf

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: