Influencer: blijf jezelf!

ON my own LINE1.jpgON just my own LINE door Yentl Keuppens

Uitgeverij: Houtekiet

Pagina’s : 163

ISBN:9789089246448

 

 

Met de regelmaat van de klok lees ik ook graag een boek van een influencers of medebloggers. Wat doen ze en vooral hoe doen ze het. Yentl Keuppens heb ik de eerste keer gezien in het programma Pink Ambition op 5 ( Vlaamse commerciële zender). Zij vertelt in ON my own LINE hoe ze een influencer is geworden. Hoe is het begonnen? Wat heeft ze er allemaal voor moeten doen? Ze geeft ook tips en tricks over werken met merken ed.  Nu heeft ze 164 000 volgers op instagram, een blog, een eigen kledinglijn en vertegenwoordigt ze verschillende merken. Ze rolt van de ene opdracht in de andere en vliegt de hele wereld rond. Maar alles is natuurlijk klein begonnen.

Mijn mening

Bij het uitpakken van het boek was ik direct verkocht. Het gevoel van de cover ♥♥. De meeste boeken voelen glad aan maar bij deze heb je het idee dat je iets zachts vasthoudt. Ook de kleuren zijn mooi licht met een blinkend accent. Want van bling bling houdt Yentl wel.

Yentl neemt je mee in haar online wereld. Ze vertelt hoe het voor haar gelopen is, wat haar drijfveer was om met bloggen te beginnen en wat het haar bijgebracht heeft. Verwacht geen opsomming van tips en tricks. ON my own LINE is zeker geen handleiding om het te maken in de online wereld. Wel laat het je een stuk van de wereld achter de succesvolle influencers zien. Yentl vertelt op haar eigen manier en blijft duidelijk ook dicht bij zichzelf. Ze schrijft alsof ze met je praat, alsof je naast haar zit en ze aan je uitlegt hoe alles nu eigenlijk in zijn werk gaat.

Natuurlijk is Yentl een lifestyle-influencer of digital creator zoals ze zichzelf het liefste noemt. Doorheen het boek maakt je kennis met de verschillende facetten van haar werk. Wanneer trek je je stoute schoenen aan en neem je contact op met een merk? Moet je daar groot voor zijn of kan dat ook al eerder? Wat doet een PR-bureau? Hoe ontdek je wat bij je past?

Buiten Yentl komen er ook zeer veel anderen aan het woord. Ook de marketing specialisten van grote merken vertellen wat ze verwachten van iemand voor ze ermee willen samenwerken. Hoe profileer je je het beste naar hen toe?

Ook krijg je een blik in het offline leven van Yentl. Haar vrienden en familie schrijven ook allemaal een stukje en Yentl vertelt ook waar zij graag vertoeft. En als laatste vertellen ook andere influencers in het kort over zichzelf en geven zij je hun gouden tip.

De vormgeving heeft zeer veel aandacht gekregen. Er staan veel foto’s in en er is veel gewerkt met verschillend gekeurde kaders waardoor het fris en aantrekkelijk leest.

In 1 avond heb ik het boek gelezen en ik zal het in de toekomst nog wel eens vastpakken.Het boek begint heel persoonlijk vanuit Yentl zelf maar hoe verder je leest hoe commerciëler het wordt. De verwachtingen en marketing plannen worden bijna tot in de puntjes besproken. Zeker interessant als je zelf een lifestyle influencer wilt worden.

Conclusie

De belangrijkste tip van allemaal : Blijf bij jezelf en doe dit met passie!

 

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: