Hersenspinsels #3 balanceren op een koord

Overal om je heen zie je het, hoor je erover en zie je er mensen ermee bezig. De goede balans vinden in je leven. Een moeilijk gegeven en iets waar ik regelmatig zeer veel moeite mee heb. Ik vraag me heel vaak af hoe iedereen dat doet. Om me heen zie ik mensen dingen doen waarvan ik denk: Hoe krijgen jullie dit voor elkaar? Zie ik hier enkel de roze wolk of is het voor hen ook zo? En hoe is ieder zijn werkelijkheid?

Deze hersenspinsels schrijf ik om aan je te laten zien dat het in mijn leven zeker geen roze wolk is. Ik ben dolblij met Boekenvirus en hoe moeilijk ik het op sommige momenten ook heb het bloggen blijft kriebelen. Elke keer wil ik een stap verder en ontwikkelen zich dingen die ik graag verder wil uitwerken en dan begint het koord te wiebelen. En dat telt denk ik voor vele van ons. Ben ik dan ziek? Nee dat ben ik niet en eigenlijk gaat het meestal heel goed met me maar zoals bij iedereen is er een maar…

koord1

HSP : hoog sensitieve persoon, ik ben er zo eentje. Gelukkig niet in zeer erge mate maar wel iets om rekening mee te houden. Daarom heb ik het lezen ook zo nodig. Dat is het moment wanneer ik me kan afsluiten, er geen geluid binnenkomt en de prikkels enkel via woorden aanwezig zijn. Er staat dan ook bijna nooit muziek op terwijl ik lees. Dit is mijn moment van stilte en ontspanning.

Mantelzorg: mijn beide ouders hebben zorg nodig en ik geef die met liefde en plezier maar soms is dat ook zeer intensief. Niet dat ik er altijd aanwezig moet zijn en ik de zorg voor hen alleen draag! Mijn zussen helpen ook mee en ondertussen is er een zorgteam opgestart ( maar ook dat vraagt een hoop geregel). Het erge is dan nog dat ik besef dat mijn moeder nog meer zorg voor mijn vader opneemt dan wij kunnen. Ook dit is een slap touw. Van de ene kant wil ik graag meer doen maar ik weet dat dat gewoon niet haalbaar is.

Alleenstaande moeder van 2 tienerdochters: Hierbij heb ik het meeste moeite om iets te schrijven. Ook dat is balanceren. Balanceren tussen wat wel en niet te doen. Balanceren omdat zij zichzelf aan het zoeken zijn en ze daarbij proberen te helpen maar ook grenzen bepalen en je daaraan houden. Ook leuke dingen met hen samen willen doen om zo qualitytime te hebben.

Werk: ik werk 80%. Ook dat is pittig. In een commerciële functie moet je toch steeds gefocust zijn.

En dan Boekenvirus: Boekenvirus is voor mij een uitlaatklep. Het is een passie geworden. Ik wil telkens nieuwe dingen ontdekken ( zoals hierboven al verteld), uitzoeken hoe het achterliggend werkt ( seo ed), verdere visibiliteit uitbouwen en meer van mezelf laten zien. Ook hier een evenwichtsoefening van wat laat ik wel of niet zien van mezelf. Om de paar maanden weer mezelf de vraag stellen hoe wil ik nu verder en wat kan ik aan. Blijft het Youtube kanaal of niet? Hoeveel keer per week wil ik iets bloggen? Wat met Instagram, Twitter en Facebook?

koord 2

Deze 5 touwen vlechten zich tot 1 koord. Soms zwiert het ene stuk harder dan het andere, soms val ik er bijna vanaf en moet ik weer langzaam recht komen. Elke paar maanden me de vraag stellen waar liggen de grenzen? Hoe kan ik me tegenhouden wanneer ik weer te enthousiast wordt? En dan vraag me af:Hoe doe jij dit? Heb jij verschillende touwen die je soms onderuit proberen te halen? Hoe plan jij het? Wat doe je dan?

Heb je tips? Laat die dan zeker aan me weten.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: