Soms gruwelen maar steeds op het puntje van je stoel

GetAttachmentThumbnailInsomnia van Jilliane Hoffman

Uitgeverij: de Fontein

Aantal pagina’s: 383

ISBN: 9789026144455

 

 

Achterflap

Wanneer de mobiele telefoon en de bebloede jas van de vermiste 17-jarige Mallory worden gevonden, is de politie in de hoogste staat van paraatheid. Mallory voldoet namelijk exact aan het profiel van de slachtoffers van de seriemoordenaar die zich in tweets aan de FBI ‘Handyman’ noemt.

Als Mallory twee dagen later verward en bebloed wordt aangetroffen en zegt ontsnapt te zijn aan de Handyman is er aanvankelijk geen reden om aan haar verhaal te twijfelen. Of toch wel en heeft zij nu juist zijn aandacht op haar gevestigd en is zijn jacht nu pas echt begonnen?

Mijn mening

Toen ik de eerste keer de cover zag trok hij me direct aan. De ogen van de witte uil…. Ergens wist ik wel dat ik hem wilde lezen maar het kwam net op het verkeerde moment binnen waardoor ik besloot om deze niet aan te vragen. Weken later na hem terug gezien te hebben op de boekenbeurs  wist ik dat er geen wel terug was. Deze moet ik lezen…

Echt super spannend en soms wil je je ogen sluiten en niet verder lezen owv de gruwel.

Een 17-jarig meisje dat een fout maakt, gebruik maakt van een in haar mond gelegde verklaring en zo haar leven en dat van haar familie in 1 tel verwoest. Haar geloofwaardigheid is voor altijd naar de vaantjes. En het ergste is dan nog dat ze de aandacht van de Handyman op zich gevestigd heeft. Zij was een van de duizenden en nu blijft ze in zijn achterhoofd hangen..

Wanneer je in de proloog in het hoofd kruipt van de dader komen de eerste kriebels en verwondering boven. Hoe kan iemand zoiets denken of gebruiken als medicijn.

De afwisseling tussen Mallory en Handyman en de zoektocht naar hoe ze samen kunnen komen, de geloofwaardigheid die Mallory heeft verloren zijn de rode draad.

Hoffman schrijft een spannende thriller waarbij ik op het puntje van mijn stoel ben gaan zitten. Het boek wegleggen is dan ook moeilijk. Van de andere kant wilde ik het soms weggooien owv van de gruwelijke verminkingen waarover je dan leest. Het heeft me zeker gepakt en een interesse gewekt om ook haar andere boeken op mijn wishlist te zetten.

Conclusie

Insomnia heeft mijn verwachtingen helemaal beantwoord en zelfs overtroffen. Spanning, gruwel en een pageturner alle 3 in 1.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Een gedachte over “Soms gruwelen maar steeds op het puntje van je stoel

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: