Hersenspinsel #4 2018

Aan het einde van het jaar is het de gewoonte om toch even bij het afgelopen jaar stil te staan. Er is zoveel gebeurd dit jaar dat ik al begin december ben stilgevallen. Ineens, zomaar doelloos in de bank zitten. Simpele spelletjes spelen op mijn GSM, huishouden en werken was genoeg. Hoe graag ik ook met boekenvirus bezig was ook hiermee ben ik even gestopt. Wetende dat ik wanneer de tijd daar is toch weer begin. Een maand van langzaam dingen binnen laten sijpelen.

2018 was een heel bewogen jaar met ups en down, leuke dingen en moeilijke dingen.

Verhuis

In juli opeens verhuizen out of the blue. Leuk maar pittig als je het niet door een hoop klussers en een verhuisfirma wil laten doen. Tijdens het warme weer muren verven, inpakken en uitpakken.. maar wat heb ik al genoten op om ons nieuwe stekje te zitten.

Ouders

Een woelig laatste half jaar is het minste wat je daarvan kan zeggen. Als je opeens te horen krijgt dat indien men niets doet Kerstmis een probleem gaat worden dan stuik je toch even in elkaar. Alle kanten vlieg je in om uiteindelijk het gevoel te hebben dat je de loterij gewonnen hebt. Na de operatie bleek het iets zeldzaam te zijn waardoor hij nu opeens helemaal genezen is en veel beter is dan de laatste 2 jaar . Uiteindelijk goed maar ook dat heeft zijn tijd nodig om te verwerken.

En nu moet mijn moeder onder het mes. Ook deze operatie moet gebeuren anders zit ze binnen nu en anderhalf jaar in een rolstoel…

Woelig dus.

Kinderen

Voor de oudste het zoeken naar een andere richting op een andere school en de jongste die in het verkeerde lichaam zit. Maar ook samen kunnen genieten van events en beurzen. Want de vraag is soms wie het snelste bij de auto is wanneer we naar castlefest of de fantasybeurs vertrekken. 1 ding is dan telkens zeker: er gaan weer boeken mee naar huis.

Nieuw huisgenootje

Een hoogtepunt van 2018 was de komst van ons nieuw huisgenootje. Al jaren zeuren de kinderen aan mijn hoofd voor een huisdier maar dat was nu eenmaal niet mogelijk. Nu we verhuisd zijn liggen de kaarten anders en was de optie voor een nieuw huisgenootje weer aanwezig. Toen mijn collega een nieuw adres zocht voor een poes was het even flink nadenken maar we zijn ondertussen zo blij dat Toulouse bij ons is komen wonen. Een knuffel hier en een kopje daar en alleen op de bank liggen is geen optie meer. En rustig lezen wordt soms ook iets minder rustig maar dat neem ik er graag bij.

Boekenvirus

Zoveel plezier heb ik hier al aan beleefd. Zoveel leuke evenementen, zoveel nieuwe mensen ontmoet en fijne gesprekken gehad. Zoveel van me af kunnen schrijven en mijn zinnen kunnen verzetten. En nog het leukste : Zoveel leuke boeken kunnen lezen. Boekenvirus is meer dan enkel een blog achter de computer voor me. Het is een manier om een nieuw netwerk op te bouwen met allemaal leuke mensen. Een manier van op stap gaan en ontdekken. Wel heb ik ontdekt dat ik soms te hard van stapel wil lopen en teveel tegelijk wil opstarten. Dat moet in 2019 minder maar ik hoop van harte dat 2019 even leuk wordt.

En nu? 2019?

Het begint weer te kriebelen. Het lezen begint ook weer te lukken en al dagen loop ik met het idee rond dat ik achter de computer wil kruipen. En zie hier de eerste is er weer.

2019 gaat wat rustiger worden. Ik zet Youtube nog steeds even in de wachtstand. En 3 x per week een blog gaat ook nog niet lukken. Maar ik laat het lekker kriebelen, post regelmatig wat op Facebook, Instagram en Twitter en hou je zeker en vast op de hoogte van alle leuke dingen die er nu al op stapel staan! ( maar ik verklap lekker nog niets! )

Ik wens je een geweldig, gezond en energiek 2019! En hoop dat ik je ergens in de loop van het jaar eens tegenkom.

Liefs An

Boekenvirus

Advertentie

Een gedachte over “Hersenspinsel #4 2018

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: