Maalstroom

Maalstroom door Anja Maas

Uitgeverij: Godijn Publishing

Aantal pagina’s : 275

ISBN: 9789492115737

Achterflap

Binnen enkele minuten verandert het leven van Karin Buitendijk in een nachtmerrie. haar driejarige dochtertje Kayla is volledig opgelost in het niets, samen met haar speelkleed en haar twee lievelingsknuffels. De politie kan geen enkele andere aanwijzing vinden.

Twee jaar na de vermissing komt Karin tot een schrikbarende ontdekking. De knuffels, die samen met Kayla zijn verdwenen, ziet ze tussen de andere knuffels aan het voeteinden van Kayla’s bedje staan.

John, haar ex-man, en Evert, haar beste vriend, dringen aan op psychiatrische hulp. O,dankt haar therapie en pillen, die haar suf maken, volgen onverklaarbare zaken elkaar onverminderd op. Karin hoort Kayla roepen en praten met haar pluchen vriendjes. Niemand gelooft Karin. Ze zakt steeds verder weg en verandert in een angstig verward wrak.

De mensen om haar heen lijken allemaal iets van haar te willen. De stroom aan verwikkelingen stopt niet. Karin wil maar 1ding, dat deze sinistere puzzel wordt opgelost

Mijn mening

Maalstroom is het debuut van Anja Maas. Dit boek heb ik ontdekt tijdens boek 10 van Godijn Publishing dit najaar. Tijdens de voorstelling van de verschillende boeken trok Maas direct mijn aandacht maar bleef even op mijn wishlist staan tot ik hem terug tegenkwam op de fantasy beurs. Omdat hij in mijn hoofd bleef malen heb ik hem dan ook toen meegebracht.

Maalstroom is misschien een debuut maar vooral een spannende psychologische thriller. Je kruipt direct in de huid van Karin. Vanaf het moment dat haar dochtertje spoorloos verdwijnt en daarna met een sprong naar twee jaar later.

Als je je afvraagt hoe je iemand gek kan krijgen, moet je vooral dit debuut lezen. Maas weet je het verhaal in te trekken en je jezelf te laten afvragen wie hier nu achter zou kunnen zitten. Haar ex-man, haar baas, haar vriendin Ingrid , die een kamer speciaal voor Kayla had ingericht of ….? Maar zij zijn in het verleden al volledig doorgelicht. Gelukkig is Evert er nog, hij is al vanaf het begin betrokken bij de verdwijning en staat haar steeds bij.

Maas bouwt de stress voor Karin op een spannende manier op. Het niet verwerken van het trauma en het beginnen twijfelen aan haarzelf. Het steeds verder afdwalen, steeds onzekerder worden en zo beginnen twijfelen aan alles wat je hoort en ziet. Het niet serieus worden genomen en toch zeker weten dat wat je ziet echt is. Een nachtmerrie voor elke moeder. Daarbij heeft Karin een moeder die opgenomen is en steeds sneller achteruit gaat. Ook daar kan de rede niet van gevonden worden. Psychische hulp en medicatie lijken dan ook de enige oplossing. Maar hierdoor gelooft de omgeving je nog mindern!

Conclusie

Maalstroom is een sterk debuut. Spanning, ongeloof, onmacht en onbegrip wisselen elkaar af.  Zeker een aanrader.

Advertentie

Een gedachte over “Maalstroom

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: