Ordo Entia

ordo entiaOrdo Entia, Openbaring door Esmeralda van Belle

Uitgeverij: Godijn Publishing

Aantal pagina’s: 249

ISBN: 9789492115676

 

 

 

Achterflap

Een geheimzinnige brief, een ontmoeting in het holst van de nacht en een bijzondere uitnodiging. Het startsein voor het nieuwe leven van Jeroen.

De dood van zijn vader blijkt geen ongeluk met een straathond te zijn, zoals Jeroen altijd is verteld. Hij is omgekomen tijdens een missie van Ordo Entia, een geheim genootschap, waarvoor hij werkte. Jeroen wordt gevraagd zijn plek in te nemen bij het eeuwenoude Ordo Entia, dat de balans tussen de menselijke wereld en de mythische wereld in stand houdt. Ondanks de afkeuring van zijn moeder neemt hij de uitnodiging aan. Daar ondervindt hij dat de wereld die hij kent slechts een klein deel is van de werkelijke wereld.

Mijn mening

Ook dit boek kwam ik tegen bij boek 10 in Hoorn. Vanaf de moment dat ik de titel las en de cover zag was mijn aandacht getrokken. Een jongen die deel gaat uitmaken van een geheime orde, eentje die de mythische wereld in goede banen probeert te leiden…..

In het begin denk je misschien wel aan het Harry Potter thema maar daar wijkt van Belle toch wel vanaf. Geen jarenlange opleiding voor deze orde, 3 weken en het is duidelijk bij welke groep je ingedeeld wordt en of je een geschikte kandidaat bent. Familiebanden en de tegenhanger van Ordo Entia zijn de rode draad. Niet iedereen wil samenwerken.

De hoofdpersoon is een veertienjarig jongen en het boek is dan ook zeer goed te lezen voor deze leeftijd. Je leest er vlot doorheen, is niet te dik en bevat zeer leuke fantastische elementen waardoor de fantasie geprikkeld wordt voor een niet heel ervaren lezer. Als kennismaking met dit genre voor jongere zeker aan te raden.

Conclusie

In Ordo Entia wisselen spanning, liefde, machteloosheid en verwondering elkaar af. Een goede mix om je aandacht vast te houden.

 

 

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Ordo Entia

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: