Aangename kennismaking

Vuur en vergankelijkheid van Kelly van der Laan

Uitgeverij: Zilverspoor

Aantal pagina’s: 323

ISBN: 9789463081320

Achterflap

Leah Telchian en Stefan Lentan staan op het punt om de wereld te veranderen: ze hebben een poortstation ontworpen. Dit wonder van techniologie en magie stelt je in staat om met één stap in een ander land of ander werelddeel terecht te komen.

Als ze met de hulp van Leahs steenrijke grootvader Kain de kans krijgen om hun idee voor het poortstation werkelijkheid te laten worden, grijpen ze die met beide handen aan. Ze hebben budget voor de beste computers, technologie en vooral het beste kristal, omdat ze zich ze dicht bij de beroemde kristalmijn van Haen bevinden. Het lijkt allemaal perfect, maar de concurrentie is niet vies van sabotage en Leahs grootvader begint zich steeds vreemder te gedragen.

Wat voor offers zullen ze moeten brengen om de wereld een nieuw magisch-technologisch tijdperk in te leiden

Mijn mening.

Al enkele jaren neem ik me voor om de boeken van Van der Laan te lezen en op een of andere manier nam ik dan telkens toch boeken van andere schrijvers mee. Met deze prequel heb ik de knoop doorgehakt en andere boeken laten liggen. Ik was eigenlijk dus allang nieuwsgierig naar haar schrijfstijl. En .. ik heb het me niet beklaagd.

Vuur en vergankelijkheid is het prequel van de Lentagon-trilogie. 70 jaar terug in de tijd en een op zichzelf staand boek.

Het verhaal verteld Van der Laan vanuit verschillende personages. Leah, Steven en Iris vertellen elk vanuit hun perspectief. Wanneer je het verhaal leest heb je de indruk dat het zich in deze tijd afspeelt terwijl je er van de andere kant een echt fantasy, scifi verhaal is. De verwevenheid met het academische, het voorstellen van hun presentatie, het zoeken naar fondsen en de wedloop met degene die verder borduurt op hun werk. Het technische maar dan weer niet te technisch. Van der Laan weet het in een goede mix bij elkaar te brengen.

Je vereenzelvigt je direct met de personages. Je voelt de spanning van het onderzoek, de concurrentie maar ook het gevaar dat het kristal met zich meebrengt. En dan… dan kom je bij de laatste 50 pag van het boek en is het hek van de dam. Welk moment van de dag het is, hoelaat je wil gaan slapen, het verdwijnt uit je gedachte. Een ding is nog maar belangrijk. Verder lezen zodat je weet hoe het vervolg gaat.

Van der Laan heeft me weten te betoveren met Vuur en vergankelijkheid.

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: