Friday Five: Witte boeken

Oei oei, Lange tijd geen Friday five maar ja de laatste maanden liep alles nu eenmaal net iets anders…. Vandaag neem ik de draad weer op en dit keer met witte boeken.

5 boeken met een overwegend witte kaft waren verrassend makkelijk te vinden in mijn boekenkast 🙂

IMG_2412[1]

Een van mijn eerste boeken die ik hier besprak was N22 van Joyce Roele een dystopische YA om van te genieten. Niet in elke boekhandel te vinden en dat maakt het natuurlijk nog leuker. Indien je de Touching Julliette reeks graag hebt gelezen is deze zeker een aanrader. Klik zeker verder voor meer info over het boek!

Warcross1

Ook dit boek heeft me betoverd: Warcross van Marie Lu. Spanning, gadgets, gaming, hacking, wereldspelen, toekomstvisie alles ineen. Marie Lu weet in een andere wereld te kruipen waarvan je kunt vermoeden dat dit ook werkelijk kan worden. Lees hier verder als je meer wilt weten.

GetAttachmentThumbnail

Een tijdje geleden begon ik Insomnia van Julianne Hoffman in een koffietentje in Breda. Een lekkere cappucino naast een boek is altijd een succes ( voor mij dan). O en wat heb ik genoten en gegruweld. Dat iemand zo kan denken kun je je in de verste verte niet inbeelden. Soms vraag ik me toch af wat er in die hersenen van deze auteurs afspeelt. Dat je dit kunt bedenken. Is er toch iets mis met hun hersenen? Maar echt ook door deze vloog ik heen en die ogen van die uil ….. Klik vooral door als ik je nieuwsgierig heb gemaakt.

En een serie die je absoluut vast moet nemen als je van new adult, prinsessenleventje en thriller houdt: De Royals van Erin Watt. 4 boeken zijn het ondertussen allemaal met een overwegend witte kaft :-). Nee hier heb ik nog geen recensies over geschreven. Gek misschien want ik kijk steeds wel uit naar het volgende deel. En lees met heel veel plezier en spanning het vervolg over het leven van Ella en de familie Royal.

En als laatste iets helemaal anders. Een boek (hoe kan het ook anders) dat me in het verleden geholpen heeft om ook langzaam wat orde in mijn huishouden te krijgen: De huishoudcoach van Els Jacobs. Sommige momenten gaat dit goed en sommige momenten heb je wat hulp nodig. Niet een boek dat zegt: gooi alles maar uit de kasten en begin opnieuw te sorteren. Juist een boek dat zegt: begin niet als een wildebras. Je hebt er even over gedaan om te komen waar je nu staat en je mag er even lang ver doen om weer opgeruimd en georganiseerd te zitten. Kleine stappen tegelijk met elke week een extra stap, een extra stukje opgeruimd. Zo blijf je er op de lange termijn mee bezig en blijft het opgeruimd. Tip ruim telkens wat op tijdens de reclame. Dan heb je op een avond echt een hoop weggelegd. Of werk met het 10 min rondje elke avond. Ook dan is in het weekend opeens een hoop minder op te ruimen. Vele vooral bruikbare tips om over een jaar alles rond te hebben.

De kop is er weer af. Friday five is er weer! Ik hoop dat je er iets leuks bij ziet. Heb jij nog witte boeken die echt de moeite zijn? Laat het me zeker weten.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: