De Duistere school

De duistere school van Sandra J. Paul

Uitgeverij: Hamley books

Aantal pagina’s: 211

ISBN: 9789082893946

Achterflap

Op de dag na de Grote Storm staat er plots een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp. De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle kinderen die in Kraaidorp wonen.

Niemand wil luisteren naar de twaalfjarige Quinten, die als enige zweer dat er iets vreemd aan de hand is in zijn dorp.

Zelfs zijn vader en zijn beste vrienden geloven rotsvast dat Bertus en Colette Zwart, de schooldirecteurs, het goed met hen menen.

Maar dan verdwijnen de kinderen een voor een……

Mijn mening

Vanaf het moment dat ik de cover van de Duistere School zag was mijn aandacht getrokken. De uitstraling is mysterieus en spannend en geweldige bijkomstigheid: hard cover. Voor een kinder/jeugdboek vind ik dit altijd extra fijn.

Maar de aankomst van het boek was een verrassingseffecten. Kijk zelf maar.

Daarbij is niet alleen de buitenkant een plaatje maar ook de binnenkant verdient een pluim. Elk eerste blad van een hoofdstuk is mooi bewerkt.

De Duistere school is het eerste spannende jeugdboek van Sandra J Paul of moet ik zeggen van haar en de kinderen? Samen hebben ze het bedacht en zij heeft het verder uitgeschreven.

Quinten is een jongen van 12 en het is duidelijk voor die doelgroep geschreven. Het verloop van het verhaal is spannend maar makkelijk te volgen. Je stelt je als lezer zelf vragen en er zitten veel fantastische elementen in verwerkt. Een boek waar magie, spanning en school samen worden gebracht. Alle kinderen van het kleine dorp gaan van de ene op de andere dag op internaat en hun ouders vergeten hen. Onrealistisch? Ja maar dat vindt Quinten juist ook. Dat kan toch niet? Een gebouw dat er van de ene op de andere nacht opeens staat en voor je ogen nog groter wordt….. dan ben je toch wel heel erg in de war als je dat denkt te zien gebeuren. Als de leerkrachten dan ook opeens niet in de klas verschijnen en je allemaal naar dat nieuwe gebouw ( de Duistere School) wordt gelokt dan stel je jezelf toch vragen. Maar blijkbaar is iedereen zo betoverd dat het allemaal normaal is.

Sandra J Paul weet de spanning en ongeloof goed op te bouwen. Het is spannend maar ook weer niet te spannend of te gruwelijk. Ze weet je aandacht zeker vast te houden. Woordkeuzes en leefwereld zijn passend voor de leeftijd. Maar ook als volwassene is hij leuk om te lezen. Daarbij komt de hulp opeens wel uit onverwachte hoek.

Conclusie

De Duistere school doet wat het beloofd. Een duister, spannend meeslepend verhaal. Indien je kinderen na het lezen van het boek even niet naar school willen….. lees hem dan ook, dan begrijp je hen.

Advertentie

2 gedachten over “De Duistere school

Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Verknipt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: