Half face

Half Face van Mara Li

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Aantal pagina’s: 179

ISBN: 9789492585325

Achterflap

Juliette wordt geplaagd door nachtmerries sinds ze ternauwernood een overval op de Valkenburgs bank heeft overleefd. Ze hoopt echter die nare herinnering achter zich te laten door in de rechtszaal te getuigen tegen de man die tijdens de overval zoveel mensen van het leven heeft beroofd: de Ierse crimineel die bekend staat als Half Face.

Wat ze echter niet had kunnen voorzien is dat Half Face overal contacten heeft en er op de dag van de rechtszaak in slaagt te ontsnappen… en haar meeneemt als gijzelaar. Half Face slaat op d vlucht naar de eenzame steppen van Mongolië, waar hij wanhopig op zoek gaat naar verlossing van de schaduwen die hem kwellen. Hij is er van overtuigd dat een gevaarlijke geest gebezigd van hel heeft genomen en alleen een machtige shamaan hem weer menselijk kan maken.

 

Mijn mening

Vanaf blad 1 wordt je ondergedompeld in spanning. Het wachten voor Juliette haar getuigenis, het verhoor zelf, de bijna ontspanning om midden in een ontvoering terecht te komen. Het duurt bijna 50 blz voor je de eerste keer samen met haar terug een beetje kunt ademen, tot rust komt. Een vliegende, spannend begin dat zeker.

Half Face heeft haar uitgekozen om hem te “vergezellen” wanneer hij naar Mongolië vlucht. Zijn doel : het uitdrijven van een kwade geest die in hem woont. Een sjamaan kan hem daarbij helpen.

Half Face is een boek met 1 grote verhaallijn. Alles draait om de 2 hoofdpersonages Half Face en Juliette. Van de andere personages kom je weinig te weten. Maar uitgebreide diepgang van hen zou het verhaal ook niet ten goede komen.

Mara li weet je vanaf de eerste blz in her verhaal te trekken. De spanning stijgt en blijft stijgen tot ze op de vlakte van Mongolië belanden. Dan blijkt het monster Half Face meerdere lagen te krijgen. Wanneer je net een beetje sympathie voor hem begint te krijgen wordt het ruw de kop in gedrukt. Li weet die tweedracht en afwisseling van sympathie en gruwel goed te brengen. De eenzaamheid in het land en Juliette weten je te raken. Maar ook de dualiteit bij Juliette zelf, hoe harder haar lichaam afziet van de ontberingen hoe meer innerlijke kracht ze zelf ontwikkeld. Steeds minder heeft ze te verliezen waar ze juist steeds meer haar kracht uit put.

In een beperkt aantal pagina’s (180) weet Mara Li aandacht te hebben voor een goede spannings- en ontspanningopbouw, oog voor de omgeving en diepere lagen in de hoofdpersonages.

Conclusie

Half Face is spannend, meeslepend en laat je nadenken over goed en kwaad. Een boek dat je pakt en je in 1 keer uitleest.

 

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

3 gedachten over “Half face

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: