De Royal-saga continu

de Royals : Verlangen en Gevaar van Erin Watt

Uitgeverij: De Fontein Jeugd

Aantal pagina’s: 310 , 330

ISBN: 9789026146893,9789026148262

Noot vooraf: Ik heb besloten om de 2 delen in 1 blog te bespreken omdat deze een samenhangend geheel vormen. Wel heb ik ervoor gekozen om met 2 kleuren te werken zodat je zelf kunt beslissen of je al iets over Gevaar wil lezen of dat je deze delen liever overslaat.

Achterflap

Verlangen

Easton Royal heeft het allemaal: hij is hot, rijk en intelligent. Zijn doel in het leven is om zo veel mogelijk lol te hebben. Over de consequenties denkt hij nooit na. Waarom zou hij? Niemand kan de schatrijke familie Royal- vader en vijf aantrekkelijke zoons- iets maken. Tot Hartley Wright het makkelijke leventje van Easton op zijn kop zet. Hartley is het enige meisje dat nee tegen hem zegt; hij moet eerst maar eens volwassen worden. Lukt het Easton haar toch voor zich te winnen?

Gevaar

Het leven van Hartley staat op zijn kop sinds ze Easton Royal heeft ontmoet. Hij is onweerstaanbaar, maar ook en losbol en een gevaarlijke charmeur. Wanneer Hartley per ongeluk een van de Royal-broers aanrijdt en haar geheugen kwijtraakt,  durft ze niemand meer vertrouwen. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is, tegelijkertijd is hij de enige die haar serieus neemt. Terwijl Easton hoopt dat ze haar geheugen terugkrijgt, raakt Hartley ervan overtuigd dat je sommige dingen maar beter kunt vergeten.

Mijn mening

Langere tijd heb ik naar deze delen uitgekeken. Omdat verlangen op een of andere manier telkens niet in de winkels lag waar ik op dat moment kwam heeft het lang geduurd voor ik hem gekocht heb. Sommige dingen lopen zoals ze moeten lopen want op het moment dat ik er in wilde beginnen, kreeg ik de vraag of ik interesse had in deel 5 gevaar. Als volledig verslaafde Royal-fan kon ik daar natuurlijk geen nee tegen zeggen. Gelukkig kon ik dan ook de 2 delen direct achter elkaar lezen en krijgen jullie een oordeel over beide.

Wat het nog leuker en interessanter maakt is dat verlangen en gevaar over de andere Royal broer Easton gaat, de familie-saga gaat verder. Samen vormen ze een afgesloten geheel.

Easton ontspoort volledig. Hij was al de player van de familie die zoveel mogelijk meisjes probeert te verleiden. Maar als hij volledig ladderzat Felicity beloofd dat hij haar vriend zal zijn ,zodat zij hoger op de ladder binnen de school kan klimmen , dan gaat het helemaal mis. Want terug nuchter wil hij niets met haar te maken hebben maar social media doet al zijn werk.

Easton is nl weg van Hartley maar zij lijkt een ijsprinses. Ze wil niets weten van de rijke Easton. Hartley moet werken voor haar eten, soms mist ze zelfs lessen op school om extra uren te kunnen draaien. Ze woont in een klein,kaal appartementje en heeft helemaal geen tijd voor jongens, laat staan voor Easton Royal. Haar ouders hebben haar 3 jaar geleden naar een internaat gestuurd in NewYork omdat ze haar uit huis wilde. Maar met een trustfonds van haar grootmoeder kon ze terugkomen naar Bayview om in Astor Park haar opleiding verder te zetten. Zo hoopt ze de goedkeuring van haar ouders langzaam terug te winnen.

De tegenpolen die Easton en Hartley zijn, brengt een spanning met zich mee. Easton die alles toegeworpen krijgt maar botst nu op een muur waar hij precies niet doorheen kan. Hartley daarentegen durft niemand te vertrouwen.

En toch verliest Easton zich dag na dag en stukje meer. Hij heeft beloofd om geen drugs meer te pakken maar de drank krijgt hem steeds meer in zijn macht. Als er maar iets tegenzit grijpt hij naar de fles en zuipt zich van de wereld. Daarbij krijgt hij dan geweldige ideeën die hij direct tot uitvoer brengt zonder te overzien dat hij hier andere mensen mee in de problemen brengt. Hij wil alles oplossen maar maakt het alleen maar erger. Het loopt de spuigaten uit tot er een ongeval gebeurd. Hij tikt het balletje aan, dat gaat rollen en de gevolgen zijn dramatisch…

Zoals ik ondertussen gewoon ben van Erin Watt leest het boek als een trein. Juist door nu voor een andere broer te gaan, wordt er een nieuwe dimensie van de Royals opengetrokken. De broer die de wereld aan zijn voeten lijkt te hebben liggen, de machtstrijd die in Astor Parcs verder woedt en het steeds verder ontsporen van Easton. Alles kan opgelost worden door naar de drank te grijpen maar er is niet voor niets een gezegde : drank maakt meer kapot dan je lief is. Samen met Watt raak je de grond van het ravijn. Het diepste punt waarnaar Easton afglijdt en Hartley die hierin ongewild meegesleept wordt.

In gevaar wordt Easton voor de eerste keer geconfronteerd met het feit dat zijn acties gevolgen kunnen hebben die vader Royal niet zomaar ongedaan kan maken. Door zijn actie stapt Hartley kompleet overstuur in de auto en komt in botsing met de auto van de tweeling. Hartley verliest haar geheugen en een van de tweeling ligt in coma. Dit kan al het geld van vader Royal niet oplossen. Wanneer vader dan ook nog voor een zaak naar Dubai moet, is Easton de oudste nog thuis wonende broer en krijgt hij de verantwoordelijkheid toegeschoven. In het begin kan hij hier compleet niet mee omgaan maar langzaam, stukje bij beetje merk je kleine veranderingen bij hem. Hij wil Hartley en zijn broer in bescherming nemen. Wanneer Hartley na haar geheugenverlies verkeerde dingen van verkeerde mensen ingefluisterd krijgt is het ook Easton die haar langzaam probeert te laten inzien dat alles niet klopt wat ze hoort.

Hartley zit daarentegen erg met zichzelf in de knoop. Zij weet echt niet meer wie ze was en waarom iedereen haar met zo een kwade blik aankijkt. Ze woont terug bij haar ouders maar ook daar voelt ze dat er iets helemaal mis is. Easton blijkt de enige te zijn die eerlijk is ook al is deze zo zwart als zijn kan. En Hartley ontdekt dat ze zich sommige dingen niet wil herinneren.

De ontwikkeling van Hartley en Easton zijn geweldig om te lezen. Natuurlijk is de wereld waarin het zich afspeelt zeer ver van de gemiddelde realiteit maar de opeenvolging van gebeurtenissen en het ontwikkelen naar volwassenheid door middel van een trauma is realistisch beschreven.

In  juni verschijnt deel 6 Hartstocht. Ik ben nu al benieuwd hoe het verder loopt.

Conclusie

Heerlijk, hartverwarmend, spannend, meeslepend, tragisch en een werverwind. Wegleggen is gewoon geen optie.

Gevaar: Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

 

 

 

Advertentie

5 gedachten over “De Royal-saga continu

Voeg uw reactie toe

      1. Je kan mijn recensie lezen op mijn blog maar ik had onder andere meer willen lezen over Griffins dwangstoornis. Werd naar mijn mening te weinig uitgewerkt terwijl personageontwikkeling erg belangrijk is in dit verhaal. Ook waren er bepaalde verhaallijnen die niet volledig waren afgerond bij het plot. Ik probeer de reactie zoveel mogelijk spoilervrij te houden haha

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: