Friday Five: Boeken die perfect zijn om in de lente te lezen

Hier moet ik toch even over nadenken. Wat zijn voor jou de boeken om juist in de lente te lezen? In de zomer is het fijn om lekker in het zonnetje buiten een boek te lezen waar je niet teveel bij moet nadenken (soms dan toch). Maar wat is een lenteboek? De lente vind ik het fijnste seizoen. De bloembollen steken hun kopje boven de grond. Langzaam komt er weer kleur in de tuin en je kan lekker met een dikke jas aan in het eerste zonnetje genieten van een warm kopje koffie, thee of chocolademelk.

Maar welk boek neem ik dan mee? Ooo dat is heel verschillend en ik heb daar geen bepaald genre voor. Jij wel? Schrijf het dan zeker hieronder!

Maar welke boeken ik wel steeds eens doorblader in de lente zijn mijn tuinboeken. Gewoon even wegdromen en plannetjes maken voor mijn kleine tuin. Dit jaar staat die namelijk op de planning om aan te pakken.

De mooiste zithoekje van Rosa Wolf

Gewoon kijken en ontdekken wat wel of niet kan hier. De foto’s zijn leuk en er staat uitgelegd waar je steeds zeker op moet letten.

Alles over geurige kruiden van Marie-Luise Kreuter

Ooo ik hou van de geur van kruiden en heb er verschillende boeken over gelezen in de laatste jaren. Ook de kracht van de verschillende kruiden vind ik ongelooflijk interessant. Wat planten allemaal kunnen doen voor ons als we ze gebruiken. Dus op een komt ergens een kruidenhoekje!

Groenten kweken op een vierkante meter door Hubert Fontaine

Hoewel ik een vierkante meter bak in mijn tuin ga zetten zullen daar dit jaar vooral bloemen en kruiden in komen te staan denk ik. Mijn zussen zijn wel heel erg bezig met het zelf kweken van groente en ik bouw de mogelijkheid nu ook voor mezelf in. Doordat ik graag lees en deze blog heb, blijft er minder tijd over om te tuinieren. Maar dit vind ik zeker niet erg hoor!

Het groene kristal van Esther Wagenaar

Juist owv de groene cover en de nieuwe wereld die ontdekt wordt vind ik dit boek goed bij de lente passen. Ik hoor in de wandelgangen dat we nog even moeten wachten op deel 2 maar hij is onderweg!

de Taal der Doornen van Leigh Berdugo

Waarom dit boek dan? In de lente kan je vaak niet heel lang buiten zitten omdat het daarvoor nog te kou is. En dan biedt een verhalenbundel met hele mooie illustraties natuurlijk een uitkomst. Je kan telkens buiten een verhaal lezen en daarna een volgende week binnen op de bank.

Heb jij bepaalde boeken die je associeert met de lente? Zet ze dan zeker hieronder.

Liefs,

An

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: